‘Şiir Köylerde’ programının üçüncüsü Dadaşköy’de gerçekleştirildi

‘Şiir Köylerde’ programının üçüncüsü Dadaşköy’de gerçekleştirildi

Genel 27.11.2022 10:43:13 0
‘Şiir Köylerde’ programının üçüncüsü Dadaşköy’de gerçekleştirildi
Tarih: 27.11.2022 10:43 Güncelleme: 27.11.2022 10:43
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) geleneksel hale getirdiği “Şiir Köylerde” programının üçüncüsü Dadaşköy’de gerçekleştirildi.
Dadaşköy Muhtarlığı ve Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Palandöken İlçesi Kaymakamı Uğur Tutkan, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Tortum İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Özen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Mustafa Uğurlu, Yeni Dünya Vakfı Erzurum Şube Başkanı Ayhan Akbulut, Erzurum Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kürşat Ali Kaplan, Dadaşköy eski Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım ve davetliler katıldı.
Programın başlangıcında şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra ilahiler, gazeller ve günün anlamına binaen şiirler okundu.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, programda yaptığı konuşmada ŞEHİRDER ve diğer paydaşlarla beraber tertip ettikleri programlarla şehirde bir araya gelme kültürüne, insan kaynağına katkı sunmaya ve kadim şehir Erzurum’un şiir varlığını yaşatmaya çalıştıklarını dile getirerek “Bizi biz yapan değerlere ve özellikle dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğundadır.” dedi.
Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan da böylesi söz ve muhabbet meclislerinin kadim Anadolu geleneği olduğunu belirterek millet olarak birlik ve beraberliğimize, milli kültürümüze hizmet eden böylesi programların Erzurum’da devam ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program sonunda TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş Dadaşköy Muhtarı İslam Yıldırım’a, ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu da Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü Başkanı Hatem Yıldırım’a ev sahipliği ve destekleri için teşekkür plaketi verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ