Şehit Polisin Katili Oğlunun Annesinden İsyan: '26 Suç Kaydıyla Serbest mi Kalmalıydı?'

Ümraniye'deki polis katilinin annesi: "Devlet oğlumu neden gözaltına almadı?"

Asayiş 24.09.2024 16:10:00 0
Şehit Polisin Katili Oğlunun Annesinden İsyan:
Tarih: 24.09.2024 16:13

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen ve bir polis memurunun şehit olmasına yol açan olayın yankıları sürerken, suçlu olarak belirlenen 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti, yetkililere ve kamuoyuna seslenerek, oğlunun geçmişteki 26 suç kaydının bulunduğunu ve devletin neden müdahale etmediğini sorguladı.

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan polis tarafından gözaltına alınan Yunus Emre Geçti'nin, darbe esnasında Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın silahını alıp ona ve diğer polislere ateş ettiği olay, Türkiye'nin gündemini sarstı. Bu çatışmada ağır yaralanan 27 yaşındaki polis memuru, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti ve şehit unvanı aldı.

ANNE PİNAR GEÇTİ'DEN YÜREK BURKAN AÇIKLAMALAR

Suçlunun annesi Pınar Geçti, basın mensuplarına yaptığı açıklamada oğlunun yaptığından dolayı derin bir üzüntü içinde olduğunu ve bir anneye çocuğunun kötülüğünü istemenin düşünülemeyeceğini ifade etti. Annesi, sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap vererek, "Bir annenin çocuğunun kötülüğünü isteyeceğini düşünmek mümkün mü?" diye konuştu.

“NIYE DEVLET BUNU GÖTÜRMEDİ?”

Anne Pınar Geçti, devlete defalarca müracaat ettiğini, oğlunun madde bağımlısı olduğunu, satış ve kullanım yaptığını bildirdiğini ve yetkilileri durumdan haberdar ettiğini belirtti. Ayrıca oğlunun yerini tespit ettirerekYetkililere ilettiğini, fakat gereken müdahalenin yapılmadığını dile getirdi. Şehit polisin ailesine başsağlığı dileyen anne, keşke kurşunlar kendisine isabet etseydi ve oğlu yerine kendisinin hayatını kaybetseydi ifadelerini kullandığını dile getirerek, üzgünlüğünü ifade etti.

Olayın acısı ve karmaşası içinde, bir yandan şehit ailesinin üzüntüsüne ortak olunurken, diğer yandan bir annenin çaresizliği ve acı dolu sözleri kamuoyunun vicdanını da sarsmış durumda.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem