Şehit Polis Ali İzzet Avşin'in İsmi Bilimle Yaşıyor

Van'daki kütüphanede çocuklar için sanat atölyeleri başladı!

Van Haberleri 5.07.2024 16:09:00 0
Şehit Polis Ali İzzet Avşin
Tarih: 05.07.2024 16:12

Şehit polis anısına bilim ve sanat atölyeleri çocukların gelişimine ışık tutuyor.

VAN'DA ŞEHİT POLİS ADINA BİLİM VE SANAT ETKİNLİKLERİ

Van'da görevi başında şehit düşen polis memuru Ali İzzet Avşin'in adını taşıyan kütüphane, çocukların kişisel gelişimine destek olacak atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Tuşba Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği iş birliğiyle yürütülen programlar, bilimden sanata çeşitlilik gösteriyor. 

ÇOCUKLAR İÇİN BİREYSEL GELİŞİM ATÖLYELERİ

Polis Ali İzzet Avşin Kütüphanesi, 2022 yılında kapılarını açtığından bu yana çocuklara yönelik bir dizi atölye düzenliyor. Etkinlikler, "Kitaplarla Çıktığım Yolculuk" konulu kompozisyon yarışması ve müzik dinletisi gibi etkinlikleri içeriyor. Bilim ve sanatın bir araya geldiği bu atölyelerde öğrenciler doğa bilimleri, sosyolojik konular ve sanatın çeşitli dallarını yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

BİLİMDEN MUZİĞE ÇEŞİTLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen atölyeler, biyoloji ve sosyoloji gibi çeşitli disiplinlere odaklanıyor. Prof. Dr. Atilla Durmuş'un "Doğadaki Canlılar" başlıklı sunumuyla başlayan etkinlikler, Doç. Dr. Selda Tuncer'in "Kız İşi Erkek İşi-Cinsiyet Rollerini Konuşuyoruz" atölyesi ile devam etti. Etkinlik serisi, üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile tamamlandı.

ETKİNLİKLERE DEVAM KARARLILIĞI

Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu ve Şemsibey Ortaokulu idarecileri ile öğretmenler, sunulan etkinliklerin çocukların yeteneklerinin farkına varmaları, bilinçlenme ve mutlulukları için büyük önem taşıdığının altını çiziyor. Etkinlikleri destekleyen kurumlar, kütüphanenin çocukların bilimsel, sanatsal ve sosyal gelişimlerini destekleme amacıyla kuruluş ruhuna uygun etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Şehit Ali İzzet Avşin Kütüphanesi, sadece kitaplarla değil, çocukları eğlendirirken aynı zamanda da öğreten çeşitli etkinliklerle de gönülleri fethetmeye devam ediyor. Çocuklar, burada düzenlenen pek çok etkinlikle hem eğleniyor hem de yeni şeyler öğrenme şansı elde ediyorlar. Kütüphane böylece toplumun geleceği olan çocukların hayatına olumlu dokunuşlarda bulunuyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem