Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un adı doğduğu köyde yaşatılacak

Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un adı doğduğu köyde yaşatılacak

Genel 5.11.2024 16:07:39 0
Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un adı doğduğu köyde yaşatılacak
Tarih: 05.11.2024 16:07 Güncelleme: 05.11.2024 16:07
Suriye’nin Gara bölgesinde rehine kurtarma operasyonunda şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun’un adı memleketi Erzurum’un Olur ilçesinde yaşatılacak. Şehit Coşkun adına yaptırılan taziye evi düzenlenen törenle açıldı.
Erzurum’un Olur ilçesi Coşkunlar Mahallesi, üç buçuk yıl önce Suriye’nin Gara bölgesinde rehine kurtarma operasyonunda şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun’un adını yaşatacak önemli bir projeye ev sahipliği yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan taziye evi, bugün düzenlenen törenle açıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın mesajı ile başlayan açılış programının ilk konuşmasını şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un annesi Gülten Coşkun yaptı.

“Canım evladım Burak’ımın adını yaşatacaklar, çok mutluyum”
Anne Coşkun duygu dolu bir konuşma yaparak, “Canım evladım Burak’ımın adını yaşatmak için yapılan bu güzel hizmet için çok teşekkür ederim. Bizleri çok mutlu ettiniz, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şehidimizin adını hep birlikte yaşatacağız” dedi.
Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün de, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere taziye evinin yapımına emeği geçen herkese teşekkür etti.
MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un adının her zaman yaşatılacağını vurgulayarak, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in liderliğinde, değerli ekip arkadaşlarının katkılarıyla bu güzel eseri ilçemize kazandırıyoruz. Şehidimizin adını her yerde olduğu gibi burada da yaşatacağız” dedi.

“Şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyebilmenin yolu”
Olur Kaymakamı Mehmet Kaan Kini, “Şehitlerimizin anısına yapılan bu eserin, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmanın bir göstergesi. Vefa borcumuzu ödeyebilmenin yolu, şehitlerimize sahip çıkmak ve onların hatırasını yaşatmaktır” diye konuştu.

“Burak Coşkun kahraman bir askerdi”
Emekli Korgeneral Zekai Aksaklı ise, şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un çok değerli bir asker olduğunu, 2019 yılında tanıdığı Burak Coşkun’un dürüst kişiliği ve vatanseverliğiyle dikkat çektiğini söyledi. “Şehidimizin adını yaşatacak bu taziye evinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyen Aksaklı, tüm şehitlere rahmet diledi.

“Burak Coşkun, vatanı için feda oldu”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un, bu vatan için canını seve seve feda eden kahramanlardan biri olduğunu belirterek, “Burak Coşkun ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun” dedi. Sekmen, şehidin adının yaşatılacağı taziye evinin, bölge halkı için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.
Törende şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un babası Gülbay Coşkun, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve Olur Kaymakamı Mehmet Kaan Kini’ye, üzerinde Türk bayrağı bulunan asker heykelleri hediye etti. Katılımcılara ise taziye evinde ikram sunuldu.
Açılış programına; Olur Kaymakamı Mehmet Kaan Kini, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün, MHP İl Başkanı Adem Yurdağül, Özel Kuvvetler eski Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksaklı, Oltu Belediye Adem Çelebi, Şenkaya Belediyesi eski Başkanı koordinatör Yavuz Bedir, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ