Şehit Fethi Sekin’in balmumu heykeliyle tanışan çocukların dokunaklı selamı

Şehit Fethi Sekin’in balmumu heykeliyle tanışan çocukların dokunaklı selamı

Genel 4.01.2024 13:32:39 0
Şehit Fethi Sekin’in balmumu heykeliyle tanışan çocukların dokunaklı selamı
Tarih: 04.01.2024 13:32 Güncelleme: 04.01.2024 13:32
Elazığ’da öğrenciler, kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin’in şehadetinin 7’nci sene-i devriyesinde kabrini ve külliyesini ziyaret etti. Kahraman şehidin balmumu heykelini ilk kez gören iki öğrencinin asker selamı vermesi ise duygulandırdı.
İzmir Adliyesinde 5 Ocak 2017’de bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran polis memuru Fethi Sekin şehit düşmüştü. Kahramanca mücadele edip şehit düşen Sekin, şehadetinin 7’nci sene-i devriyesinde unutulmadı. Bu çerçevede bir grup ilk ve ortaokul öğrencisi öğretmenleri ile birlikte şehit Sekin’i Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabri başında andı. Burada dua edip, karanfiller bırakıldı. Ardından şehit polis Fethi Sekin Külliyesine geçen öğretmen ve öğrenciler, burada şehidin, sivil ve memurluk kıyafetlerini, motosikletini ve çizilen resimleri inceleme fırsatı buldu. Ziyaret sırasında öğrenciler, Fethi Sekin’in fedakarlıklarını anlatan şiirler okuyarak, şehidin manevi huzurunda bulunmanın önemini vurguladı. Sekin’in kabri başında bir araya gelen öğrenci grubu, onun anısını yaşatmak ve fedakarlıklarını unutmamak adına sürekli anma programlarında bulunacaklarını kaydetti.
Öte yandan, şehidin balmumu heykelini ilk kez gören iki öğrenci, asker selamı vererek bir süre saygı duruşunda bekledi. O anlara fotoğraf karesine yansıdı.

"Balmumu heykelini çok benzetince selam verdim, çok duygulandım"
Heykel karşısında duygu dolu anlar yaşadığını dile getiren öğrenciler 6’ncı sınıf öğrencisi Ali Evsad Bal (11), ’’Bugün Fethi Sekin’in kabrini ziyarete geldik. İlk önce mezarına gidip dua ettik. Ondan sonra buraya gelip yedek kıyafetlerini, polis balmumu heykelini motorunu, resimlerini gördük. Balmumu heykelini çok benzetince selam verdim. Burada olmak benim için çok gurur verici oldu ve çok duygulandım” dedi.
Şiir okuyan öğrenciler 4’üncü sınıf öğrencisi Hümaşa Uçur, ’’Şehit Fethi Sekin’in kabrini ziyaret edip dua ettik sonrasında karanfil bıraktık. Daha sonra onun külliyesine geldik. Burada balmumu heykelini gördük. Kendisine çok benzediği için selam verdik. Çok duygulandım ve güzel bir gündü” diye konuştu.

’’Biz onları her zaman anmaya devam edeceğiz”
6’ncı sınıf öğrencisi Irmak Orak (12) ise ’’Şehidimiz Fethi Sekin’i anmak için buraya geldik. İlk başta mezarlığına gidip onu andık, dualarımız ettik ve karanfillerimizi bıraktık. Sonrasında külliyesine geldik. Onun için yapılmış resimleri, motorunu ve kıyafetlerini gördük. Bugün hem gurur duyduk hem de çok hüzünlendik. Böyle bir polisimizi kaybettiğimiz için hüzünlüyüz ama şunu da çok iyi biliyoruz ki şehitlerimiz asla ölmeyecek. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacaklar, biz onları her zaman anmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ