Şehit Eren Öztürk’ün vasiyet ettiği külliyenin inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor

Şehit Eren Öztürk’ün vasiyet ettiği külliyenin inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor

Genel 7.07.2022 12:04:18 0
Şehit Eren Öztürk’ün vasiyet ettiği külliyenin inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor
Tarih: 07.07.2022 12:04 Güncelleme: 07.07.2022 12:04
Van’ın Çaldıran ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün vasiyeti olan cami ve külliye inşaatının tamamlanması için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk, şehit olmadan önce 2016 yılında mahalle imamı Şerafettin Tanyeri ile yaptığı yazışmalarda, “Eğer şehit düşersem benim adıma cami yaptırın” vasiyetinde bulunmuştu. Şehit Eren Öztürk’ün kendi adına cami yaptırılması vasiyetinin açıklanmasından sonra başta ilçe halkı olmak üzere tüm Türkiye vasiyeti sahiplenerek cami yapımı için harekete geçmişti.
2 yıl önce temeli atılan cami inşaatı ve külliye içinde bulunan 80 öğrenci kapasiteli yatılı hafızlık Kur’an kursu inşaatı da sürüyor. Külliyenin çevre düzenlemesi ve yatılı hafızlık Kur’an kursunun tamamlanması için hayırseverlerin yardımını beklediklerini söyleyen Şehit Eren Öztürk’ün babası Kerem Öztürk, “Şehidimizin vasiyeti olan cami ve külliyenin yapımına devam ediyoruz. Camimiz tamamlandı, külliyenin inşaatı devam ediyor. 80 öğrenci kapasiteli yatılı hafızlık Kur’an kursunun yapımı için tüm hayırseverlerin yardımını bekliyoruz” dedi.
Şehit Eren Öztürk’ün vasiyette bulunduğu cami imamı ve Kulaksız Mahallesi Cami, Minare ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Şerafettin Tanyeri de, “Şehit Eren Öztürk’ün vasiyeti üzerine başlamış olduğumuz bu külliye inşaatı devam ediyor. Camimiz büyük oranda bitti. Kur’an kursu inşaatımız devam ediyor. Külliyemizin çevre düzenlemesi, ihata duvarı ve diğer işlerimizin bitmesi için 2 milyon liraya kadar bir paraya ihtiyacımız var. Bütün hayırseverlerden şehidimizin bu külliyesine ve vasiyetine sahip çıkmasını istiyoruz. Bugüne kadar emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ