Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi

Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi

Genel 23.02.2023 13:22:10 0
Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi
Tarih: 23.02.2023 13:22 Güncelleme: 23.02.2023 13:22
Pençe-Kilit Operasyonu’nda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın 7 yaşındaki kardeşi Melike Ela, abisinin ona aldığı boyama takımı ve oyuncakları bir mektupla depremzede çocuklara gönderdi.
Asrın felaketi olan nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralı sarılmaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’den de deprem bölgesindeki çocuklar için oyuncaklar gönderiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Bir Oyuncak ta Sen Al” kampanyası gelen bir paket ve içindeki mektup herkesi duygulandırdı.
Yaklaşık 4 ay önce Pençe-Kilit Operasyonu’nda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın 7 yaşındaki kardeşi Melike Ela, şehit abisinin ona aldığı boyama takımı ve oyuncakları bir mektupla deprem bölgesindeki çocuklara göndermek istedi. İlgili personeller, hediye paketinin içini açınca duygulandıran mektup ile karşılaştı.
İl Milli Eğitim Müdürü’ne mektup ile bilgi verilmesinin ardından, müdür Halil Yücel hazırladığı bir okul çantası, boyama takımı ve oyuncakları 7 yaşındaki şehit kardeşi Melike Ela’ya götürdü.

“Abimin bana almış olduğu oyuncakları gönderebilir miyim dedi, biz duygulandık hatta oturup ağladık”
Deprem bölgesindeki çocuklar için kızının çok üzüldüğünü söyleyen baba Necat Ataş, “Abisinin bir özlemi vardı içerisinde. Oradaki çocukların üzüntülü hallerini gördü, aileleri görünce çok üzüldü, gerçekten çok üzülmüştü. Baba, ‘Abimin bana almış olduğu oyuncakları gönderebilir miyim’ dedi, biz duygulandık hatta oturup ağladık. Tamam dedik. Önce abisinin almış olduğu bir boya takımı vardı onu getirdi, sonra bir oyuncağı vardı onu getirdi, değişik oyuncaklarını da getirdi. Baba dedi, ‘onlar da şimdi benim gibi üzülmüşler’ dedi, ‘onlar da ailesini kaybetmişler’ dedi, ‘bende bunları göndereyim, acıları biraz hafiflesin, benim oyuncaklarımla oynasınlar’ dedi. Amacı bu acıyı biraz daha hafifletmekti, kendince derdini anlatmaya çalıştı” dedi.

“Bizleri duygulandırdı, adeta bize yeniden bir güç verdi”
Melike Ela’nın mektubunda şehit abisini çok özlediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Ülkece başımız sağ olsun. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bingöl’de Bir Oyuncak ta sen al kampanyası başlatmıştık. Tabi kampanyamıza çok yoğun bir ilgi oldu. Bingöl’de vatandaşlarımız daha önceki yardımlarda da ilgisini göstermişti. Ama içinde bizim dikkatimizi çeken, çok hoşumuza giden bir hediye geldi. Birinci sınıf öğrencimiz Melike Ela tarafından. Mektupta öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletiyor, birinci sınıf öğrencisi olduğunu ve 4 ay önce şehit olan abisini özlediğini söylüyor. Bu da bizim dikkatimizi çekti, bizleri duygulandırdı, adeta bize yeniden bir güç verdi. Bu süreçte çok yoğun çalışmalar yaptık geceli gündüzlü ama bu mektubun gelmesi bizleri adete tekrardan rahatlattı, doğru bir iş yaptığımızı gösterdi ve geleceğe dair ümitlerimize de arttırdı” şeklinde konuştu.
“Onlara dua ediyorum, çok ağlıyorum”
Şehit abisi Yusuf Ataş’ın kendisine aldığı oyuncakları deprem bölgesine gönderen Melike Ela ise, “Annemle birlikte televizyonu izliyorduk haberleri çocukları gördük. Onlar depremde dışarda kaldıkları için ben onlara hediye göndermek istedim. Şehit Yusuf abimin hediyelerini göndermek istedim ve gönderdim. Onlara dua ediyorum, çok ağlıyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ