ŞEHİRDER’den uyuşturucuyla mücadeleye tam destek

ŞEHİRDER’den uyuşturucuyla mücadeleye tam destek

Genel 9.10.2025 12:39:39 0
ŞEHİRDER’den uyuşturucuyla mücadeleye tam destek
Tarih: 09.10.2025 12:39 Güncelleme: 09.10.2025 12:39
ŞEHİRDER (Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği) yönetimi, gerçekleştirdiği özel gündemli toplantıda, narkotik mücadelede güvenlik güçlerine verilmesi gereken destek çalışmalarını masaya yatırdı.
Dernek yönetimi, 5 ay öncesinden başlatmış olduğu sosyal saha anketleri sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda eylem planı ortaya koydu. Uyuşturucu ile mücadele konusunda 1 Kasım 2025 tarihinde Ege Üniversitesi, Aziziye Belediyesi ve ŞEHİRDER ortaklığında yapılacak olan, 2 bin kişilik sahne sanatları ve halk oyunları gösterileri başta olmak üzere yıl içinde yapılması planlanan yaklaşık 35 program öncesi uyuşturucu ile alakalı bilgilendirme ve anlatım desteği verileceğini duyurdu.
"Uyuşturucuyla Mücadele Seferberliği"ne destek
Konu ile alakalı yönetim kurulu adına açıklama yapan ŞEHİRDER Başkanı Uğur Aksu , "Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Uyuşturucuyla Mücadele Seferberliği" çerçevesinde, kentteki sivil toplum kuruluşlarının desteği büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle yürütülen tüm çalışmalara destek vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Uyuşturucuyla mücadele yalnızca güvenlik tedbirleriyle sınırlı kalmamalı; kültürel, eğitsel ve sosyolojik yaklaşımları da kapsamalıdır. Bu çerçevede derneğimiz; okullarda "Gençlik ve Kimlik" farkındalık seminerleri, aileler için madde bağımlılığı önleme eğitimleri, yerel medya iş birliğiyle kültürel farkındalık kampanyaları düzenlemeyi planlamaktadır. Yine daha öncede belirttiğimiz gibi dernek yapacağı büyün programlama uyuşturucuyla mücadeleyi önceleyecektir dedi. Bu konuda her türlü inisiyatifi almaktan çekinmeyeceğiz, gençliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden bu sorunla mücadelede toplumun tüm paydaşlarını iş birliğine davet ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ