ŞEHİRDER’den CİMER çağrısı

ŞEHİRDER’den CİMER çağrısı

Van Spor 30.04.2025 09:44:15 0
ŞEHİRDER’den CİMER çağrısı
Tarih: 30.04.2025 09:44 Güncelleme: 30.04.2025 09:44
Erzurum ŞEHİRDER yönetimi, son günlerde Erzurumspor FK ile alakalı kamuoyunda yükselen seslerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.
ŞEHİRDER Yönetim Kurulu adına konu ile ilgili yapılan toplantının sonuç beyannamesini okuyan ŞEHİRDER Başkanı Uğur Aksu, "Şehir takımımızın cezalara karşı yapacağı itirazlardan sonuç alabilmesi için bütün sivil toplum örgütlerini ve Erzurumluları takımımıza omuz vermeye davet ediyoruz. Konuyla alakalı en kestirme yolun CİMER’dir" dedi.
"Bir şehrin onuruna ve emeğine yapılan bir saygısızlık"
Yapılan açıklamada; uzun yıllardır Türk futboluna katkı sunan, doğunun gururu olan bir kulüp olmanın bilinciyle mücadele veren Erzurumspor’a karşı uzun zamandır reva görülen sistematik haksızlıkları görmezden gelinmeyeceği ifade edilerek, "Erzurumspor bizim göz bebeğimiz ve şehrimizin aksiyon kaynaklarından biridir. En son İstanbulspor maçı sonrası PFDK tarafından kulübümüze verilen cezalarla birlikte saha içinde ve dışında yaşanan olaylar, kulübümüze sistematik olarak yapılan haksızlıkları ve çifte standartları gözler önüne sermiştir. 2 penaltı ve 1 kırmızı kartı es geçilip hem de cezalandırılmaya yönelik eylemleri yok saymayacağız. Özellikle son haftalarda karşılaştığımız hakem hataları, disiplin cezalarındaki ölçüsüzlükler, medya temsiliyetindeki görmezden gelinmeler ve federasyon nezdinde adaletin sağlanamaması; kulübümüzün ve taraftarımızın vicdanını derinden yaralamıştır. Bu yaşananlar sadece bir spor kulübüne değil, aynı zamanda bir şehrin onuruna ve emeğine yapılan bir saygısızlıktır" denildi.
"Engeller artık tahammül edilemez boyutlarda"
Açıklamada daha sonra şöyle denildi, "Erzurumspor’a uygulanan tutarsız hakem kararları, Federasyonun takımlar arası eşitsiz uygulamaları, Disiplin cezalarında adil olmayan yaklaşımlar, Yayınlarda kulübümüzün yok sayılmasını da eklersek; en alt liglerden başlayarak Sayın Mehmet Sekmen tarafından bu aşamaya getirilmiş olan şehir takımımızın bu tür operasyonlara karşı mukavemetli olduğunun bütün herkes tarafından bilinmesi gereklidir. Erzurumspor Başkanı Sayın Ahmet Dal emeklerini, taraftarımızın cefakar tutumuna karşı lobici birkaç PFDK üyesi bilmelidir ki, Süper lig yolunda takımımız önüne koyduğunuz engeller artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır."
"Erzurumspor’a karşı sergilenen bu çifte standarda son verilsin"
"ŞEHİRDER’in bu açıklaması, yalnızca Erzurum ve Erzurumspor camiasının değil, adalet ve eşitlik isteyen tüm sporseverlerin sesi olduğu bilinmelidir" denilen açıklamada daha sonra şu ifadeler kullanıldı, "Buradan Türkiye Futbol Federasyonu’na, PFDK, Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu’na çağrımızdır: Erzurumspor’a karşı sergilenen bu çifte standarda son verilsin. Hakem atamaları şeffaf ve objektif bir şekilde yapılsın. Disiplin kararları tüm kulüpler için adil şekilde uygulansın. Biz adalet istiyoruz. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz, sahada alın teriyle mücadele eden bir kulübün hakkının korunmasını talep ediyoruz. ŞEHİRDER Yönetim Kurulu olarak, Erzurumspor Başkanı Sayın Ahmet Dal’ın çağrısını sahipleniyoruz, mücadelesine omuz veriyoruz ve şanlı bir tarihe sahip Erzurumlu hemşerilerimize seslerini yükseltmelerini ve CİMER gibi kanallardan şikâyette bulunarak takımımızın Tahkim başvurusuna destek adına gerekli tepkiyi ortaya koymalarını tavsiye ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz"
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: şehirder’den cimer çağrısı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ