Seccadeyi Masa Örtüsüne Çeviren DEM'lilere Tepki Büyüyor: Şimdi de Dilekçi ve Altındağ Sıraya Girdi

Van'da DEM'li Meclis Üyeleri Neslihan Şedal ve Cemil Komi'den sonra şim di de İl Eş Başkanı Veyis Dİlekçi ve İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ seccadeyi masa örtüsü gibi kullanarak saygısızlık yaptı.

Van Haberleri 11.08.2024 21:01:00 0
Seccadeyi Masa Örtüsüne Çeviren DEM
Tarih: 11.08.2024 21:36 Güncelleme: 11.08.2024 21:37

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL /  Ziya Türk'ün Haberi

Van'da düzenlenen bir toplantıda, DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ'ın seccadeyi masa örtüsü olarak kullanması büyük yankı uyandırdı. Bu eylemleriyle Müslümanların kutsal eşyasına olan saygısızlıkları gündeme oturdu.

ÖNCEKİ SAYGISIZLIĞA YENİ BİR HALKA EKLENDİ

Daha önce DEM Parti'li Neslihan Şedal ve Edremit Belediye Meclis Üyesi Cemil Komi de benzer bir saygısızlığa imza atmıştı. Bu iki saygısızlıktan sonra, DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ da seccadenin masa örtüsü olarak kullanılması saygısızlığının baş aktörü oldu.

 

KÜRT HALKININ VE MÜSLÜMANLARIN İNANÇLARINA SAYGISIZLIK

DEM Parti'li siyasetçilerin ve belediye başkanlarının bu tutumu, başta Kürt halkı olmak üzere, Müslüman toplumun inanç ve değerlerine yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiriliyor. Söz konusu eylemler, toplumda rahatsızlık ve tepkiyle karşılanıyor.

HALKI KIŞKIRTMAK MI İSTİYORLAR?

Müslümanların bir değeri olan seccadeyi masa örtüsü olarak kullanarak, saygısızlık yapan ve halkın değerini aşağılayan DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Neslihan Şedal, Edremit Belediye Meclis Üyesi Cemil Komi ne yapmak istiyor? 

Müslümanların ibadetlerini üzerinde yaptığı seccadeyi masa örtüsü olarak kullanarak, halkı tahrik etmek ve kışkırtmak mı istiyorlar?

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM Parti Belediye Meclis Üyesi Neslihan Şedal, Edremit Belediye Meclis Üyesi Cemil Komi ve yanında bulunan diğer yetkililerin, bir seccadeyi masa örtüsü olarak kullanmaları büyük bir saygısızlık olarak değerlendirildi. Bu davranışları,  halkın dini ve kültürel değerlerine karşı bir değersizleştirme olarak yorumlanmıştı

Van

 

TOPLANTI MASASI SECCADEYLE KAPLANMIŞTI

DEM Parti'li siyasetçilerin, düzenledikleri bir toplantıda seccadeyi masa örtüsü olarak kullanarak, temsil ettiklerini iddia ettikleri Kürt halkının değerlerine olan saygısızlıklarını sergilediler. Daha önce de Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin seccadeye ayakkabı ile basması gibi şimdi de DEM'liler seccadeyi masa örtüsü gibi kullanarak saygısızlık yaptı. Bu davranış halk arasında “Müslüman mahallesinde salyangoz satmak” olarak değerlendiriliyor.

 

VAN HALKI TEPKİ VERMİŞTİ

Vanlı vatandaşlar ise, belediye başkanlarının bu tutumlarına sosyal medya ve farklı platformlarda tepkilerini dile getirdiler. Vanlılar "Sıradan bir masa örtüsünün kullanılması yerine Seccadenin masa örtüsü olarak kullanılmasının ardındaki mesaj temsil ettiğinizi iddia ettiğiniz halkın değerleri ile dalga geçmek ve inancına saygısızlık etmek mi” diye sormuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜMÜŞTÜ

Sosyal medyada birçok kullanıcı, durumu kınayan mesajlar paylaştı. İnsanlar, bu eylemin dini sembollerimize yönelik büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek, seccadenin Müslümanların ibadetlerinde kullandığı kutsal bir nesne olduğunu hatırlattılar ve belediye başkanlarına vicdanlarını sorgulamaları çağrısında bulunmuşlardı.

Halkın değerleri ile alay eden ve saygısızlık olarak değerlendirilen bu davranışlara tepkilerin gelmesi üzerine Van Postası Gazetesi olarak konuyu "Van'da Seccade Skandalı: DEM'li Neslihan Şedal ve Cemil Komi'den Seccade Saygısızlığı!" başlığı ile haberleştirmiştik.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA SECCADEYE AYAKKABIYLA BASIP POZ VERMİŞTİ

HDP/DEM Parti'nin ortağı CHP de İslami değerleri ayaklar altına almaktan geri durmuyor. Bebek katili PKK'nın siyasi uzantısını aratmayan CHP'de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da seccadeye ayakkabılarıyla basarak utanmadan poz vermişti. 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi