Scholz Eurofighter Pazarlığında: Türkiye'yle Yüksek Uçuş Görüşmeleri

Alman Başbakan Scholz Türkiye'ye geliyor: Gündemi savunma ve diplomasi!

Dünya 12.10.2024 18:28:00 0
Scholz Eurofighter Pazarlığında: Türkiye
Tarih: 12.10.2024 18:30

ALMAN BAŞBAKAN SCHOLZ TÜRKİYE'YE GELİYOR: GÜNDEMDEKİ KONULAR

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye ziyareti kapıda. İki ülke liderlerinin buluşmasında; Türkiye'nin talep ettiği Eurofighter Typhoon savaş uçakları ve yaklaşık 350 milyon avroluk silah paketi öncelikli gündem maddeleri arasında.

ALMAN HÜKÜMETİ'NDEN ZİYARET AÇIKLAMASI

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Scholz'un hafta sonunda Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. 19 Ekim'de İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Scholz'un gündeminde ne gibi konular var, detaylar merak konusu.

MASADA UKRAYNA SAVAŞI, GÖÇ VE EKONOMİ POLİTİKALARI VAR

Scholz ve Erdoğan'ın görüşmelerinde Ukrayna'daki savaş öncelikle masada olacak. Ortadoğu'daki durum, göç meseleleri, ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları gibi konuların da ele alınması bekleniyor. İki liderin tartışacağı en önemli konulardan birinin ise savunma alanındaki iş birliği olacağı öngörülüyor.

EUROFİGHTER SAVAŞ UÇAKLARININ TEDARİKİ ÖNCELİKTE

Özellikle Türkiye'nin istediği Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedarik süreci ve buna ilişkin yaklaşık 350 milyon avroluk silah paketinin, iki liderin gündeminde ayrı bir yer tutması mümkün. Türkiye'nin bu savaş uçakları için ciddi bir satın alım planı bulunuyor ve bu durum ziyaretin odak noktasını oluşturuyor.

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK”

Basın toplantısında konuşan Sözcü Yardımcısı Büchner, Türkiye'nin Ukrayna savaşı bağlamında önemli bir ortak olduğuna vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Bu ziyaret, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin geleceğini şekillendirecek konular açısından önem taşımakta.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem