Sazan sarmalı bir ailenin hayallerini yıktı: 2 milyon lira dolandırıldılar

Sazan sarmalı bir ailenin hayallerini yıktı: 2 milyon lira dolandırıldılar

Asayiş 23.01.2026 10:33:46 0
Sazan sarmalı bir ailenin hayallerini yıktı: 2 milyon lira dolandırıldılar
Tarih: 23.01.2026 10:33 Güncelleme: 23.01.2026 10:33
Elazığ’da ev almak için 16 yıldır para biriktiren, çevresinden borç altın ve nakit para alan aile, sazan sarmalı yöntemiyle 2 milyon 31 bin lira dolandırıldı. Parmağındaki alyans yüzüğe kadar satan 2 çocuk annesi Ayşegül Dağ, dolandırıcıların bulunmasını istedi. Dolandırıcının son mesajının "Abla yetiş tapuya" olduğunu ifade eden Dağ, 16 yıllık birikimlerinin bir anda çöp olduğunu ve üzerine de borçlandıklarını dile getirdi.
Edinilen bilgiye göre bir dolandırıcı, sosyal medya üzerindeki ilan sayfasında 3 milyon 250 bin lira satılık ilanında bulunan evin fotoğraflarını alarak aynı evi 2 milyon 150 bin liraya ilana koydu. Sosyal medyadan ilanları araştıran anne Ayşegül Dağ (44), Sürsürü Mahallesi’nde bulunan 2+1 dairenin 2 milyon 150 bin liraya satışta olduğunu gördü. Evi beğenen Ayşegül Dağ ve eşi, ilandaki numarayı arayarak görüştü. Evi de yerinde gören ve gezen aile 1 milyon 900 bin liraya anlaştı. Muğla’da yaşadığını ve müteahhit olduğunu dile getiren dolandırıcı şahıs, evin kendisinin olduğunu fakat tüm işlerinin ve devrin Elazığ’daki akrabası olan M.B.K.’nin yönettiğini ifade etti. Evin gerçek sahibi M.B.K.’ye ise Dağ ailesi ile iş yaptığını, aileye borcu olduğunu evi onların olacağını fakat parayı kendisinin göndereceğini söyledi. Dolandırıcı şahıs her iki tarafı da ikna etti.
Daha sonra Ayşegül Dağ, 16 yıllık birikiminin yanı sıra yakınlarından altın ve nakit borcu alarak parayı denkleştirdi. İki taraf tapuda buluştu ve işlemlere başladı. Parayı telefondan şahsın dediği ibana göndermeye çalışan Dağ, onaylanmaması üzerine bankanın şubesine giderek gönderdi. Şahıstan son olarak "Abla yetiş tapuya" mesajı alan ve tapuya giden Dağ, ev sahibine parayı gönderdiğini söyledi. Ev sahibi ise kendisine para gelmediğini ifade etti. Ardından dolandırıldığını anlayan Dağ ailesi polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Tapu ücretiyle birlikte toplam 2 milyon 31 bin lira parası giden Ayşegül Dağ, parmağındaki alyans yüzüğü kadar her şeyi sattığını ve mağdur olduklarını söyledi.
Olayı anlatan Ayşegül Dağ, "Sosyal medya hesabında bir ev gördük ve beğendik. Adamın telefonunu eşime attım. Adamla eşim konuştular. Cumartesi günü gittik ve evi beğendik. Adam bizi aradı ’beğendiniz mi’ dedi. Biz de ’tamam beğendik’ dedik. Adam kendini bize Muğla’da müteahhit olarak tanıttı. Asıl ev sahibini ise bize en yakın akrabam diye tanıttı. Burada ’elim ayağım her şeyim ve Elazığ’daki işlerimizi yürütüyor’ dedi. ’Ama sizden tek ricam akrabama buradaki evi benim verdiğimi demeyin’ dedi. ’O benden vadeli istedi, benim de nakit paraya ihtiyacım var’ dedi. ’Bana nakit para göndereceksiniz’ dedi biz de ’tamam’ dedik. Ev sahibine ise bunlarla iş karşılığı anlaştığını, evi bize vereceğini söylemiş. O da ’tamam’ demiş. Biz de evi gördük beğendik. Pazartesi günü tapuya gideceğiz denildi" dedi.

"Adamın bana son mesajı ’abla yetiş tapuya’ oldu"
Alyansına kadar her şeyi sattığını ifade eden Dağ, "Yetmedi, eşimin patronundan 100 bin istedik. O gönderdi. O da yetmedi 5’i bir yerde, yarım ve çeyrek altınlar aldık. Pazartesi günü götürüp kuyumcuda bozdurduk ve parayı hesabıma aldım. Tapuya geçtikten sonra eşimi aradı ’950 bin yatırın’ dedi ve eşim de ’tamam’ dedi. Eşim göndermeye çalıştı ve banka beni aradı. Banka aradı ’tanıyor musunuz’ dedi, ’hayır tanımıyorum ama ev sahibini tanıyorum’ dedim. Banka paraya bloke koydu. Ben banka şubesine gittim. Bankada yatırırken ibanı doğru vermişim ama isim olarak gerçek ev sahibinin ismini verdim. O para adamın hesabına tekrar yatmadı ve bana geri geldi. Üçüncüde parayı gönderdim. Adamın bana son mesajı ’abla yetiş tapuya’ oldu" diye konuştu.

"Eşimle 16 yıldır tek başımıza mücadele ettik"
İmza için tapuya gittiğini aktaran Dağ, "Eşim ev sahibine ’hadi imzaları atalım’ dedi. O da ’hayır hesabıma para yatmadı’ dedi. Biz de dekontu gösterdik, o da ’hayır benim hesabıma para yatmadı’ dedi. Adamı aradık, ’şimdi gönderiyorum’ dedi ve 2 dakika sonra telefonlar tamamen kapatıldı. Biz dolandırıldığımızı anladık. Ardından polis merkezine gittik ve şikayette bulunduk. Benle eşimin 16 yıllık biriktirdiğimiz çöp oldu. Çevreden aldığımız altın ve nakit borcu var. İki tane öğrencim var. Eşim ve ben kalp hastası. Ben dışarıya ağ yapıyorum. Sabah namazında kalkıyorum, parmaklarım ve ellerim hep nasır. Kanıyor ve sızlıyor. Eşim ise tır şoförü, sürekli yollarda. Sesimi duyun, rica ediyorum bunları bulun. Biz çok zor durumdayız. Eşimle 16 yıldır tek başımıza mücadele ettik. Her şeyimizi tek aldık. Kiminin ailesi yanında olur biz her zaman tektik" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ