Savcı Engin'in Hayatını Tehdit Altına Sokan Çete Üyeleri Yakayı Ele Verdi!

Yenidoğan çetesini ele veren savcının tehdit altında yükselen cesareti.

Van Haberleri 22.10.2024 10:15:00 0
Savcı Engin
Tarih: 22.10.2024 10:17

TEŞEKKÜR MESAJI YAYINLADI

Yenidoğan çetesine yönelik soruşturmayı yürüten ve çete üyelerinin tehditleri altında kalarak da olsa onları adalete teslim eden Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, kendisiyle dayanışma gösteren ve desteklerini sunan herkese minnettarlığını bir teşekkür mesajı ile ifade etti. Engin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iş yoğunluğu nedeniyle cevap veremediği tebrik mesajları için cevaben Türk devletinin kendisine verdiği görevi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

TEHDİTLER KAYIT ALTINA ALINDI

Yenidoğan çetesine dair soruşturma derinleştikçe, 22 kişinin tutuklanmasıyla somut adımlar atıldı. Soruşturmanın devam ettiği sırada, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, bir avukatın araması ile karşı karşıya kaldı ve tehdit edildi. Engin'in kişisel ve ailesine dair bilgiler, tehditlerden önce jandarma personeli tarafından sistemden sızdırılmış şüphesiyle inceleme altına alındı. Bu tehditlerin ardından 11 kişi gözaltına alındı ve bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin ve diğer bazı şüpheliler tutuklandı.

TERS KELEPÇE İLE GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Operasyonun bir ayrıntısı daha sonradan dikkat çekti. Şüpheliler adliyeye getirilirken, olayın savcısı Yavuz Engin'in dikkatiyle Mustafa Kemal Zengin'in yanında kimliği belirsiz bir kişinin bulunduğu gözlerden kaçmadı. Adliye koridorlarında kendisini müsteşar olarak tanıtarak savcıyı tehdit eden Zengin, ters kelepçe ile adliye koridorlarında yürütülürken, olaya şahit olan Savcı Engin'in gözetiminde adalete teslim edilmiş oldu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem