Savaştan kurtarılan Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaldıkları alana davet etti

Savaştan kurtarılan Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaldıkları alana davet etti

Genel 24.06.2022 09:59:13 0
Savaştan kurtarılan Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaldıkları alana davet etti
Tarih: 24.06.2022 09:59 Güncelleme: 24.06.2022 09:59
Ukrayna’dan tahliye edilerek Elazığ’da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü Azize Hatemova, kendilerini savaştan kurtaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kaldıkları konteyner kente davet etti.
Ukrayna’da devam eden savaşta ülkede mahsur kalan Ahıska Türklerinin tahliyesi 10 Mayıs Salı günü itibariyle Herson kentinden Elazığ’a başlamıştı. Bu çerçevede toplamda 8 kafile halinde bin 386 Ahıska Türkü kente gelerek, Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirildi. Savaştan kurtulmanın ve anavatanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ahıska Türklerinin tüm ihtiyaçları yine devlet tarafından karşılanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece Türkiye’nin değil tüm Türklerin başkanı olduğunu dile getiren Azize Hatemova, Erdoğan’ı kaldıkları yerde ağırlamak istediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek, teşekkür etmek isteyen Hatemova, çocuklarına ve halkına göstermek istediğini ifade etti.

‘Cumhurbaşkanı sadece Türkiye’nin değil tüm Türklerin Başkanı’
Cumhurbaşkanını yakından görmek istediğini ifade eden Azize Hatemova, “Ben Ukrayna savaş bölgesinde, Rusların ele geçirdiği yerde yaşıyordum. Şuanda Elazığ Konteyner Kentinde bulunuyorum. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Bizim buraya getirilmemizde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Dışişleri Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Elazığ Valimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanım, siz sadece Türkiye’nin değil tüm Türklerin başkanısınız. Siz tüm dünyaya örnek bir başkansınız. Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin. Bizlerin sizlere olan şükranlarımız ve teşekkürümüzü ne kadar anlatsak yeterli olmaz. Size olan samimiyetimizi en sıcak duygularımızla size hitaben belirtmek, dile getirmek isteriz. Sizleri görmek, teşekkürlerimizi sunmak, çocuklarımıza ve halkımıza sizi göstermek, nasıl örnek bir lider olduğunuzu tanıtmak isteriz. Cumhurbaşkanım sizi buraya davet etmek istiyorum. Keşke sizi yanımızda görebilsek, keşke sizi yakından tanıma şansı bulabilsek. Sizi canı gönülden Elazığ Konteyner Kente davet ediyorum. Bizi kırmayın. Sizi çok seviyoruz, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerekli belgeleri olmayanların Ukrayna’da kaldıklarını dile getiren Hatemova, “Belgeleri olan, pasaportları olan insanlar geldi. Çıkabilen çıktı ve devletimiz yardım etti, Allah razı olsun. Orada pasaportu olmayan, belgeleri olmayan insanlar kaldı. 200 kadar kişinin ellerinde belgeleri yok sadece doğum belgeleri ile kalıyorlar ve oradan çıkmak istiyorlar. Bu konuda da sizden yardım istiyorum. Benim eşimde orada aynı şekilde belgesi yok. Dört çocuğum var, çocuklarım burada ama eşim orada kaldı. Vatanımızdayız, canımız sağ ama kalbimizin yarısı orada kaldı. Bu konuda sizden yardım istiyoruz” cümlelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ