Savaş kıyafetini giydi, Malazgirt Kalesi’ni yeniden fethetti

Savaş kıyafetini giydi, Malazgirt Kalesi’ni yeniden fethetti

Genel 21.08.2025 16:51:03 0
Savaş kıyafetini giydi, Malazgirt Kalesi’ni yeniden fethetti
Tarih: 21.08.2025 16:51 Güncelleme: 21.08.2025 16:51
Denizli’nin Tavas ilçesinden Malazgirt sevdalısı Hacı Hasan Keskin, yıllar önce askerlik yaptığı topraklara bu kez bambaşka bir şekilde döndü. Sultan Alparslan’a olan derin sevgisi ve Malazgirt’e bağlılığı ile tanınan Keskin, bu yıl da ilçede büyük ilgi topladı.
1974 yılında askerlik görevini Malazgirt’te yapan Hacı Hasan Keskin, o günlerde hissettiği Sultan Alparslan ruhunu hâlâ yaşatıyor. Her yıl düzenli olarak Malazgirt’e gelen Keskin, kendisine özel dikilen Selçuklu kıyafetiyle ilçede adeta tarihten fırlamış bir karakter gibi dolaşıyor.

"Alanları karış karış gezdi"
Kutlama etkinliklerinin yapılacağı meydanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitap edeceği alanları Selçuklu kıyafetiyle gezen Keskin, Han Çadırı’nda bağdaş kurarak 944 yıl öncesine gittiğini söyledi. Kıyafetiyle birlikte vatandaşlarla fotoğraf çektiren ve sohbet eden Keskin, halktan yoğun ilgi gördü.

"Malazgirt Kalesi’nde tarihi an"
Programın en dikkat çeken anı ise Keskin’in, Sultan Alparslan’ın 1071’de fethettiği Malazgirt Kalesi’ni sembolik olarak yeniden fethetmesi oldu. Burçlara çıkarak Malazgirt’i seyre dalan Keskin, "Bu manzara bana hem Sultan Alparslan’ı hem de askerlik yıllarımı hatırlatıyor. Malazgirt bizim kalbimizdeki en büyük zaferin adı" dedi.
Malazgirt sokaklarında Selçuklu kıyafetiyle yürüyen Keskin, çocukların ve gençlerin de ilgi odağı oldu. Birçok kişi onunla hatıra fotoğrafı çektirirken, bazı vatandaşlar "Bu ruh Malazgirt’in asıl kimliğini yansıtıyor" diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Sultan Alparslan ruhu hep yaşayacak"
Sultan Alparslan’ın ruhunun hep yaşayacağını söyleyen Keskin, "Bana Sultan Alparslan ruhu burada 1974 yılında askerlik yaparken işlendi. 5 yıldır bu kıyafeti giyerek Türkiye’yi dolaşıyorum. Benim için Malazgirt bir toprak parçasından çok daha fazlası. 1071’de açılan kapının anlamını her gelişimde bir kez daha yaşıyorum. Sultan Alparslan ve şehitlerimizin ruhu burada dolaşıyor. Bu yüzden kıyafetimi giyip buraya geliyorum. Hem geçmişi yaşatıyor hem de genç nesillere aktarıyorum" dedi

"Malazgirt’te sembol haline geldi"
Her yıl Selçuklu kıyafetiyle kutlamalara renk katan Hacı Hasan Keskin, artık Malazgirt halkı için bir gelenek haline geldi. İlçeye her gelişinde hem tarihi ruhu yaşatıyor hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, vatanseverliğiyle de tanınan Hacı Hasan Keskin, Mehmetçik Vakfı’na tam dört daire bağışladığını belirterek bu ülkeye olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Üç dil bilen Keskin, yalnızca geçmişin izlerini taşımakla kalmıyor, aynı zamanda günümüz insanlarına da örnek bir yaşam sunuyor. Malazgirt halkı, her yıl ilçeye gelen Hacı Hasan Keskin’in Sultan Alparslan’a olan sevgisini ve gösterdiği bağlılığı takdirle karşılıyor. Keskin’in bu derin bağlılığı, geçmişle bugünü birleştiren ve geleceğe ışık tutan bir örnek olarak yaşatılmaya devam ediyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ