Sarıkamış’ta baraj suyu çekildi

Sarıkamış’ta baraj suyu çekildi

Genel 16.07.2024 16:12:07 0
Sarıkamış’ta baraj suyu çekildi
Tarih: 16.07.2024 16:12
Sarıkamış’ta baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte çekilen suyla birlikte köy camisi, köyde bulunan Rus kilisesi ile ağaçlar ortaya çıkmaya başladı. Baraj suları içerisinde yeşeren ağaçlar ise kartpostal görüntüler ortaya çıkardı.
Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt köyünde bulunan ve adını da köyden alan Karakurt Barajı’nın kapakları açıldı. Kapakları açılan barajın suları çekilirken, çekilen sularla birlikte köy camisi, köyde bulunan Rus kilisesi, köy evlerinin kalıntılar altında kalan ağaçlar ortaya çıktı.
Ortaya çıkan yerleşim yerleri fotoğrafçıların da ilgisini çekmeye başladı. Bölgeye gelen fotoğrafçılar, eski yerleşim yerlerinin fotoğrafları çekti.
Sarıkamış’ın çok güzel bir yer olduğunu ifade eden fotoğrafçılar, “Sarıkamış çok güzel bir yer, mutlaka görülmesi gereken bir yer, bizler insanı büyüleyen sarıçam ağaçları ve boz ayıları fotoğraflarken, ilgimizi eski Karakurt köyü çekti. Burada suların yükselmesiyle birlikte sular altında kalan cami, kilise, köy evleri, suların çekilmesiyle yeniden ortaya çıkmaya başladı. Bizlerde buraya gelerek fotoğraf çektik. Çok güzler kareler yakaladık” dediler.
Öte yandan Karakurt Baraj’nın kapaklarının açılmasıyla birlike sularda 50 metre çekildi. Baraj suyunun belirlen düzeye kadar çekilmesiyle birlikte eski Karakurt köyü de tamamen ortaya çıkacak.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem