Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santim

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santim

Genel 6.01.2025 10:56:18 0
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santim
Tarih: 06.01.2025 10:56 Güncelleme: 06.01.2025 10:56
Kars’ın gözde turizm noktalarından biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi, kayak tutkunlarını bekliyor. Kayak pistlerindeki kar kalınlığı 55 santimi aştı.
Kayak sezonunun hareketli geçtiği Sarıkamış, kristal kar yapısıyla Türkiye’nin ve dünyanın en nadide kayak merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Son yağışlarla birlikte pistler, hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için ideal seyiyeye ulaştı.
Yetkililer, bölgedeki tesislerin kayak severler için hazır ve kar kalitesinin mükemmel seviyede olduğunu belirtti. Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki otellerin büyük bir kısmında doluluk oranı şimdiden yüzde 90’lara ulaştı.
“Turist akını bekleniyor”
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bulunan turizmciler, “Bu yıl kar yağışıyla birlikte kayak sezonumuza harika bir başlangıç yaptık. Misafirlerimizi eşsiz doğa güzelliklerimiz ve kristal kar keyfiyle ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Sarıkamış Kayak Merkezi, 25 kilometre uzunluğundaki pistleri, modern telesiyej sistemleri ve eşsiz doğasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kar kalınlığının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
Kayak severlerin yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış, güvenli kayak imkanları ve doğa ile iç içe bir tatil arayanlar için bu sezon da vazgeçilmez bir rota olacak.
“Sarıkamış Kayak Merkezi”
Sarıkamış’ı diğer pistlerden ayıran en önemli özelliği bölgeye yağan kar cinsi ve doğal güzelliğidir. Kayak sporu için oldukça elverişli ve dünyada sadece Alpler de olan toz kristal kar, ülkemizde bir tek Sarıkamış’ta mevcuttur.
Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini yitirmeyip, kayak severlere pırıl pırıl piste, güvenle kayma zevkini yaşatmaktadır. Sarıkamış’ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgara karşı korunaklıdır ve pistlerde çığ tehlikesi bulunmamaktadır.
Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan ve "Türkiye’nin lnsburg’u" diye de adlandırılan Sarıkamış’ı diğer pistlerden ayıran özelliklerin başında bölgeye yağan karın cinsi ve oranı geliyor. Sarıkamış dışında sadece Alpler’de bulunan kristal kar, kayak sporu için son derece elverişli. Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen, kar ilk yağdığı günkü özelliğini kaybetmiyor. Sarıkamış’ın kayak pistlerinde çığ tehlikesi yok. Ayrıca pistler sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgardan da korunuyor.
Toplam Pist Uzunluğu 25 kilometredir. Pistler 2 etaplı olup, zirveden 1.etapa kadar 5 pist, 1.etaptan aşağıya kadar ise 2 pist vardır. İlaveten zirveden Karanlık Dereye 2 pist inmektedir. Bu bölgede 200 metrelik half-pipe (snowboard) pisti bulunmaktadır.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ