Sarıkamış heyeti Hollanda’dan seslendi; Sarıkamış Davos olacak

Sarıkamış heyeti Hollanda’dan seslendi; Sarıkamış Davos olacak

Genel 11.10.2024 11:47:37 0
Sarıkamış heyeti Hollanda’dan seslendi; Sarıkamış Davos olacak
Tarih: 11.10.2024 11:47 Güncelleme: 11.10.2024 11:47
Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak için 3 günlük Hollanda ziyaretinde bulundu. Başkan Kılıç’a ziyaretinde İş İnsanı Saltuk Buğrahan Budak ve EcoSoc WYS Direktörü Seyfettin Boğazlı eşlik etti.
Başkan Kılıç ve heyetini Horecabond Nederland Başkanı Tarık Saki, Amsterdam Havalimanında karşıladı.
Heyet ilk gününde ziyaretlerini Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı Rotterdam Konsolosu Bilal Köse’yi, Hollanda Denk Partisi Milletvekili Erdoğan Ergin’i ziyaret etti.
Sarıkamış heyetinin ikinci gününde Dordrecht şehri oldu. Orada Dordrecht Belediye Başkan Vekili Maanten Burggraff ziyaret edilerek planlı çevresel sürdürebilir şehircilik ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi alan heyet Dordrecht Belediyesini Sarıkamış’a davet etti.
Başkan Kılıç ve heyetinin üçüncü günü dolu dolu geçti. Rotterdam ve Amsterdamı günü birlik gezen heyet, son günün ziyareti ise Den Bosch şehri oldu.
Sarıkamış heyeti, DTİK Hollanda temsilcileri ile Ertan Torunoğulları başkanlığında bir araya gelerek karşılıklı iş birliği ve yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Heyetlerin buluşması tam bir ekonomik, sosyal ve kültürel zirveye dönüştü. İş insanı Ertan Torunoğulları, DTİK Avrupa Başkanı Turgut Torunoğullarına sunacağını ve Başkan Torunoğulları’nın da Türkiye’deki yetkili mercilere sunarak çözümü için gayret sarf edeceklerini söyledi.
Üç günlük Hollanda temasları sonrası Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç ve heyeti Türkiye’ye döndü. Başkan Kılıç ziyaretlerin dolu dolu geçtiğini önemli temasların olduğunu misafirpervekliklerinden dolayı teşekkür etiğini dile getirdi. Kılıç, ’’İsmi maneviyatı, turizmi çok büyük şirin bir ilçeden Hollanda’ya bir dizi ziyaretler için geldik. Ziyaretteki asıl amacımız ilçemiz turizimini daha nasıl geliştirebiliriz, nasıl katkı sağlarız, ileriye dönük planlamalar anlamında neler yapabilmemizi görüşmek adına Hollanda’ya gittik. Üç günlük ziyaretimizde önemli ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirerek tanışma fırsatı bulduk. İlçemizin tarihi ve turizimi adına kentsel dönüşüm ve şehircilik adına planlı, çevresel, sürdürebilir şehircilik ve alt yapı çalışmaları hakkında görüşme yaparak fikir alışverişinde bulunduk. Öncelikle Hollanda ziyaretimizde bizlere eşlik eden yoğun programlarını erteleyen İş İnsanı Saltuk Buğrahan Budak ve Seyfettin Boğazlı’ya teşekkür ederim ayrıca Hollanda’da bulunduğumuz süre zarfında bizleri bir an yalnız bırakmayan ilçemize her türlü desteğini açıklayan ve yanımızda olduklarını belirten Horecabond Nederland Başkanı Tarık Saki’ye’, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’a, Rotterdam Konsolosu Bilal Köse’ye, Hollanda Denk Partisi Milletvekili Erdoğan Ergin’e, Dordrecht Belediye Başkan Vekili Maanten Burggraff’a, İş insanı Ertan Torunoğulları’na, DTİK Avrupa Başkanı Turgut Torunoğulları’na, hemşerilerimiz Muhlis Ayboğan, Zeki Baran, Hollanda bürokrasisi ve siyasetçilerine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ