Saray'ın DEM'li Başkanı Davut Acar'dan Kur'an Kursu Düşmanlığı

Van'ın Saray İlçesi'nin DEM'li Belediye Başkanı Davut Acar, daha önce PKK/YPG terör örgütü seviciliği ile gündeme gelmişti. Şimdi de Kur'an Kursu düşmanlığı ile gündemde.

Van Haberleri 26.07.2024 17:33:00 0
Saray
Tarih: 26.07.2024 17:39 Güncelleme: 26.07.2024 19:05

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Mülkiyeti Saray Belediyesi'ne ait olan bir binada faaliyet gösteren Kur'an Kursunu kapatmak isteyen terör örgütü PKK/YPG sevicisi DEM'li Başkan Davut Acar, Belediye Meclisinden binanın Saray İlçe Müflütüğüne yapılan tahsis kararını iptali için yeni bir karar geçirdi.

DEM'Lİ BAŞKAN KUR'AN KURSUNU KAPATMAK İSTİYOR!

DEM'li Davut Acar'ın başkanlık ettiği Saray Belediye Meclis Toplantısı'nda Kur'an Kursu olarak faaliyet gösteren binanın Saray İlçe Müftülüğüne tahsisinin iptal edilmesine ilişkin karar, DEM'li Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile alındı.

Kararın uygulanması halinde Kur'an Kursu kapatılacak. Davut Acar’ın ve DEM'li Belediye Meclis Üyelerinin amacı Kur'an Kursunu kapattırmak mı?

BELEDİYENİN BİNAYA SÖZDE İHTİYACI VARMIŞ (!)

08 Mayıs 2024 tarih ve 44 sayılı alınan tahsisin iptal kararında "Bahse konu Meclis Kararında süre belirtilmediği, başkanlığımızda yapıya ihtiyaç duyulduğu, bu nedenle 11.07. 2022 tarih ve 90 Sayılı Meclis Kararının iptaline, yapının belediye başkanlığına iadesine ve alınan kararın Saray Kaymakamlığı İlçe Müftülüğüne tebliğ edilmesine Belediye Meclisimizce oy birliği ile karar verilmiştir" deniliyor.

DAHA ÖNCE BİNADA NE YAPILIYORDU?

Saray İlçe Müftülüğüne tahsis edilen bina daha önce Belediye Misafirhanesi olarak faaliyette görünüyordu. Sahipsiz ve kötü amaçlar için kullananların mekânı haline gelmiş olan bina, metruk halde ve bakımsızlıktan harap durumdaydı.

TAHSİS KARARINDAN SONRA BAKIM ONARIM YAPILDI

Mülkiyeti Saray Belediyesi'ne ait olan, misafirhane olarak görünen ancak metruk durumda ve harap halde bulunan bina, Kayyum yönetimi döneminde Saray İlçe Müftülüğüne tahsis edildi. Tahsis işleminden sonra yapılan bakım onarım ile bina adeta yeniden inşa edilmiş gibi oldu.

BİNADA KURAN KURSU FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

07 Kasım 2022 tarihinde Saray Belediye Meclisi kararı ile İlçe Müftülüğüne tahsis edilen bina, bakım onarım işleri tamamlandıktan sonra Kur'an Kursu olarak faaliyet göstermeye başladı.

2022'DEN BU YANA 150 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ

2022 yılı Kasım ayından bu yana Saray İlçe Müftülüğü tarafından açılan ve faaliyeti devam eden Kur'an Kursunda 150'ye yakın öğrenci eğitim gördü.

Faaliyetini sürdüren Kur'an Kursunda şu anda 40 öğrenci eğitim görmeye devam ediyor.

DEM'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DAVUT ACAR KİM?

Van’ın Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar'ın "Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’dan PKK/YPG Terör Örgütüne Övgüler!" başlıklı haberimizde, sosyal medya hesabında terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin çok sayıda fotoğraflarını paylaşarak "Ne kadar sevildiğin, hiç unutulmayacağın ardından dökülen gözyaşlarından belli, rahat uyu canım abim. Adımını atıp durduğun yerde devam edeceğiz ey sadık gerillam, mekânın cennet olsun.”, "Büyük komutanların ortaya çıkacak zamanı geçti kardeşim. Komutan şehit, üzgünüm. Şehitler ölmez"  “Başarılar YPG-YPJ - Devrimci” şeklinde sıraladığı övgüleri deşifre etmiştik.

SOSYAL MEDYA HESABINI APAR TOPAR SİLMİŞTİ

Terör örgütü PKK/YPG/YPJ’ye gururlanarak övgüler düzen Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar, Van Postası Gazetesi’nde yayınlanan “Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’dan PKK/YPG Terör Örgütüne Övgüler!” başlıklı haber üzerine, korkudan sosyal medya hesabını silmişti.

Hesabını apar topar silmesini de “Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar, Sosyal Medya Hesabını Korkudan Sildi” balığı ile haberleştirmiştik.

BİNANIN TAHSİSTEN ÖNCEKİ HALİ

BİNANIN TAHSİSTEN SONRA ŞİMDİKİ HALİ

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem