Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ulusa sesleniş konuşmasında ülkesinin yeniden yapılanma sürecine girmesiyle birlikte umut dolu bir tablo çizdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, Suriye'ye destek veren tüm dost ülkeleri de kapsayan geniş bir davet yayınladı.
Yeniden Doğuşun Habercisi: Suriye'nin Kalkınma Süreci Başlıyor
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suriye Devlet Televizyonu El-İhbariyye'de yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, ülkesinin uzun süren trajik döneminin ardından kalkınma ve yeniden yapılanma sürecine girdiğini ilan etti. Şara, "Bugün Suriye’nin modern kalkınmasının başlangıcıdır. Bu topraklar barış ve ortak çalışmanın yurdu olacak" ifadeleriyle umut dolu mesajlar verdi.
Erdoğan'a Özel Teşekkür: “14 Yıldır Halkımızın Yanında Duran Bir Lider”
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel bir teşekkürde bulundu. Erdoğan'ı ziyaret ettiğini belirten Şara, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettim. 14 yıldır halkımızın yanında duran, devlet olarak büyük bir yükü omuzlayan bir lider. Milyonlarca Suriyeliyi misafir etti. Kendisinde sevgiyi, dostluğu ve Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için tam bir kararlılık gördüm" dedi.
Yatırım ve İşbirliği Çağrısı: “Fırsatlardan Yararlanın”
Suriye'nin yeni dönemde yatırım ortamını güçlendirmeyi ve dış müdahalelere karşı ulusal birlik temelinde ilerlemeyi hedeflediğini vurgulayan Şara, yatırımcılara yönelik geniş bir davette bulundu:
"Suriye, yatırım ortamını güçlendirme, ekonomik mevzuatı geliştirme, yerli ve yabancı sermayeyi yeniden yapılandırma ve kalkınma süreçlerini etkin kılacak tüm kolaylıkları sağlama taahhüdünü yineler."
“Yurt içindeki ve dışındaki tüm Suriyeli yatırımcıları, Arap kardeşlerimizi, Türk dostlarımızı ve dünyanın dört bir yanındaki dostları çeşitli sektörlerdeki fırsatlardan yararlanmaya davet ediyoruz.”
Birlik ve İstikrar Vurgusu: “Suriye Tüm Suriyelilerindir”
Şara, konuşmasının sonunda Suriye'nin birliğini ve istikrarını koruma kararlılığını yineledi:
"Suriye, tüm inanç ve etnik gruplardan halkındır. Bu mübarek topraklarda yaşayan herkesindir."
"Suriye, nüfuz çatışmalarının sahası olmayacak. Dış müdahalelerin hedefi haline gelmeyecek. Suriye’nin bölünmesine izin verilmeyecek."
“Eski rejimin bölücü anlatılarına geçit verilmeyecek.”
Halkın Desteği: Gösterilerle Kucakladı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın konuşmasının ardından İdlib, Humus, Şam, Hama ve Lazkiye'de halk, destek gösterileri düzenleyerek, yeniden doğuşun coşkusunu yaşadı.