Samsunlu sağlıkçılar deprem bölgesinde yara sardı

Samsunlu sağlıkçılar deprem bölgesinde yara sardı

Sağlık 17.02.2023 16:38:02 0
Samsunlu sağlıkçılar deprem bölgesinde yara sardı
Tarih: 17.02.2023 16:38 Güncelleme: 17.02.2023 16:38
Samsun’dan gönüllü olarak deprem bölgesine giden yüzlerce sağlık çalışanı, depremzedelerin yaralarını sardı ve onlara şifa dağıttı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin akabinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden kurumlar yardım etmek için seferber oldu. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ise deprem bölgesi için yaptıkları faaliyetleri paylaştı. Yapılan paylaşımda, "Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm sağlık çalışanlarımızla bu özverili mücadelede en ön safta yerimizi aldık ve hem deprem bölgesinde hem ilimizde depremzedelerimiz için hizmet vermeye çalıştık. Bu zor mücadelede büyük gayret gösteren ve depremde zarar gören kardeşlerini, kendi ailelerinin üstünde tutarak hizmet sunarken, adeta Samsunlunun kalbinin depremzede kardeşleri için sağlık çalışanlarıyla birlikte atmasını sağlayan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Samsun UMKE ve 112 ekiplerimiz deprem haberini aldıktan sonra 1,5 saat içinde hazırlanarak yola çıktı ve bölgeye giden ilk ekipler arasında yer aldı. Bölgeye giden ilk ekiplerden sonra gönüllü görev yapmak isteyen sağlık çalışanlarımıza bir çağrıda bulunduk. Bu çağrıya ilk etapta 700’ün üzerinde çalışanımız olumlu yanıt verdi ve önce 1. grup olarak 189 çalışanımızı, daha sonra da 2. grup olarak teknik personellerimizle birlikte 159 çalışanımızı bölgeye gönderdik. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Hayat illeri başta olmak üzere deprem bölgesinde 600’e yakın personelle hizmet verdik. Halen 386 çalışanımız bölgede hizmet vermeye devam ediyor" denildi.
Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi:
"Bölgeye sadece sağlık çalışanı desteği sağlamadık, Adıyaman’a sahra hastanemizi gönderdik, sahra çadırlarımızı kurduk, ayrıca 2 tır ve 3 nakil aracımızdan oluşan araç filomuzla Jeneratör, tıbbi ve sarf malzeme, sedye ve tekerlekli sandalye gibi gerekli ekipmanların naklini sağladık. İlimize gelen depremzede vatandaşlarımıza yönelik ’Samsun Depremzede İletişim Hattımızı’ kurduk. Bu hattımızla sağlık hizmeti ve psikososyal destek çalışmalarımızı yürüttük. Kurduğumuz 23 Mobil Destek Ekibi ve 70 kişilik Destek Grubumuzla ilimizdeki deprem mağduru vatandaşlarımızı kaldıkları otellerde ve evlerde ziyaret ettik sağlık kontrollerini yaptık. İlimize gelen ve yatarak tedavi görmesi gereken hastalarımızın tedavisine hastanelerimizde başladık. 15 Şubat tarihi itibariyle 96 depremzede vatandaşımızı ilimizde tedavi gördü. Depremzede vatandaşlarımızın randevusuz ve hızlı şekilde muayene / psikososyal destek hizmeti alması için Samsun Eğitim Araştırma Hastanemiz Ana Bina, Atakum Ek Hizmet Binası ve Ruh Sağlığı Hastanelerimizde ’Afet ve Travma Polikliniklerimizi’ hizmete açtık."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ