Samsun’dan deprem bölgesine yardım zinciri: Yabancı öğrenciler de destek verdi

Samsun’dan deprem bölgesine yardım zinciri: Yabancı öğrenciler de destek verdi

Genel 9.02.2023 14:22:43 0
Samsun’dan deprem bölgesine yardım zinciri: Yabancı öğrenciler de destek verdi
Tarih: 09.02.2023 14:22 Güncelleme: 09.02.2023 14:22
Samsunlu vatandaşlar deprem bölgelerine yardım göndermek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yabancı öğrencilerin de destek verdiği yardım seferberliği, görenleri duygulandırdı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerde acı tablo her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. 10 ili vuran felakette ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor. Samsun’da yaşayan vatandaşlar ilk günden itibaren deprem bölgelerine yardım göndermek için birbirleriyle yarışıyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan yardım toplama noktası, vatandaşların akınına uğradı. Samsun’da yaşanan Türk ve yabancılar, depremzedeler için ihtiyaç duyulan su, yorgan, sıfır giysi, bebek bezi ve maması ile tüp, kuru gıda ve hijyen malzemeleri gibi ürünleri meydana getirdi. İlk önce malzemeleri yerinde ayıran görevliler ve gönüllüler tüm ürünleri kolileyerek insan zinciri oluşturarak tırlara yükledi. Samsun’da yaşayan 7’den 70’e herkes yardıma koşarken, Afrikalı öğrenciler, 70 yaş üstü ev hanımları, öğrenciler ve tüm vatandaşlar, ekiplere ve depremzedelere yardımcı olmak için birbirleriyle yarıştı.

Kendi kullandığı 3 çadırı deprem bölgesine gönderdi
İzcilik yaparken kullandığı 3 çadırı deprem bölgesine gönderdiğini ifade eden eczacı kalfası Muhammet Kola, “İzci lideriydim. Evde çadırlarımız vardı. Arabayla meydana getirdim. Tıra yüklemeden önce çadırları açıp, kurduk. Eksiklerini giderip tıra öyle yükledik. Çadırların yanı sıra yağmurluk ve tenteleri de getirdim. Getirdiğimiz çadır sayısı az olsa da elimizden bu geldi. Türk halkının yardımseverliği burada da görünüyor. Yardım lazım olduğu zaman iki elimiz kanda da olsa geliriz. Bu yardımları yaptıktan sonra da Kızılay’a kan bağışında bulunmaya gideceğiz. Devletimizin her türlü yardıma ihtiyacı var” dedi.

“Yorgan, battaniye, bebek bezi ve maması getirdim”
65 yaşındaki ev hanımı Sevilay Gözütok, “Depremzedeler için yorgan, yastık, battaniye, bebek maması, bebek bezi ve çocuk giysileri getirdim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, kalanlara da geçmiş olsun diyoruz. Sadece kendimiz yardım getirmedik, tüm komşulara da haber verdik. Onlar da meydana gelerek yardımlarını yetkililere ilettik” diye konuştu.

Afrika’dan geldiği Samsun’da depremzedeler için yardımda bulunuyor
Afrika’da küçük bir ada ülkesinden Samsun’a okumaya geldiğini ve depremzedelere gidecek malzemelere yardım etmek için meydana geldiğini ifade eden 20 yaşındaki Delaney Pintu, “Samsun’da öğrenciyim. Deprem sonrası yardım etmek için meydana geldik. İnsanlar buraya yardımlarını getiriyorlar. Bizler de o yardımları ayırıp, tırlara yüklüyoruz. Ailelerimiz de memleketten bizleri arayıp, durumu soruyorlar. Deprem sonrası Türkiye’deki diğer arkadaşlarımızı aradık, onların durumlarını sorduk. Depremden zarar görmeyen tüm arkadaşlarımız, yetkililere yardımcı olmak için çaba gösteriyor” şeklinde konuştu.
Samsunlu vatandaşlar yaptıkları ayni yardımların ardından Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’a giderek, buradan da deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay’a kan bağışında bulunuyor.
Öte yandan Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Depremin büyük hasara yol açtığı Malatya’daki Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden 40 engelli (bedensel, zihinsel, ruhsal) vatandaşımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilimizdeki özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ