Samsun’da uzaktan eğitim ve yurt boşaltma belirsizliği

Samsun’da uzaktan eğitim ve yurt boşaltma belirsizliği

Eğitim 17.02.2023 11:19:13 0
Samsun’da uzaktan eğitim ve yurt boşaltma belirsizliği
Tarih: 17.02.2023 11:19 Güncelleme: 17.02.2023 11:19
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun’da öğrenci yurtlarının boşaltılmayacağını, yurtların boşaltılması durumunda ise öğrencilerin ‘nöbetçi yurtlara’ aktarılacağını açıkladı.
Birçok ilde devlet yurtları deprem mağdurlarının kullanımına açılırken, Samsun’da ise öğrenciler bu konuda muallakta kaldı. ’Üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceği’ açıklamasının ardından öğrenciler yurtları boşaltarak memleketlerine döndü.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın sosyal medya hesabından öğrencilere hitaben yaptığı; “Arkadaşlar, yurtlarda kalan öğrencilerimiz, kalmaya devam edecekler. Bunun için senato kararını müdürlüğümüze ileteceğiz. Eğitiminizin aksamaması için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tereddüdünüz olmasın arkadaşlar” açıklaması öğrencilerin kafasını karıştırdı. Ne yapacaklarını bilemeyen ve ikilemde kalan öğrenciler ise yurt dolaplarını bir boşaltıp, bir tekrar yerleştirmekten yorulduklarını ifade ettiler.

OMÜ Rektörü: “Öğrenciler yurtlardan çıkarılmayacak"
Yurt boşaltma konusunda İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine bilgi veren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Süreçte bir sıkıntı yok. Nöbetçi yurt uygulaması devam edecek. Eğitimin devam edip etmeyeceği ile ilgili henüz net bir karar yok. Bunda bir tasarrufumuz olacak. Bu konu hakkında senatodan çıkacak karara göre hareket edeceğiz. Yurt konusu daha önce de dediğim gibi öğrenciler yurtlardan çıkarılmayacak. Sadece depremzedeler, öğrencilerin bulunduğu yurda yerleştirilecekse, o zaman öğrenciler oradan nöbetçi yurda aktarılacak. Bazı belirlenen boş yurtlara, alanlara depremzedeler yerleştirilecek. Öğrenciler yurtlardan çıkarılmayacak, nöbetçi yurtlara aktarılacak. Olayın özeti budur” diye konuştu.

SAMÜ Rektörü: "YÖK’ün kararına uyacağız"
Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise okulların yüz yüze eğitime açılması konusunda, “Biz Yükseköğretim Kurulu’nun(YÖK) aldığı kararlara göre hareket ediyoruz. YÖK’ün aldığı kararlar doğrultusunda senato kararlarımızı alıyoruz. Devletimiz ne karar verdiyse biz o karar doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ