Şampiyon kızlardan Müdür Özsoy’a ziyaret

Şampiyon kızlardan Müdür Özsoy’a ziyaret

Van Haberleri 22.07.2022 09:12:00 0
Şampiyon kızlardan Müdür Özsoy’a ziyaret
Tarih: 22.07.2022 09:12 Güncelleme: 22.07.2022 09:12

Dünya şampiyonu Nevin İnce ve Avrupa üçüncüsü Edibe Yağız, antrenörleriyle birlikte Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u ziyaret etti.
Fransa’da yapılan Liseler Arası Dünya Atletizm Şampiyonası 400 metre kategorisinde dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandıran Nevin İnce ile İsrail’de yapılan U18 Avrupa Şampiyonası 3000 metre kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Edibe Yağız, antrenörleri Münir ve Mehmet Akkoyun ile Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u makamında ziyaret etti. Vanlı atletler kazandıkları derecelerle Atletizm Federasyonu yetkilileri tarafından da büyük beğeni toplayarak federasyon tarafından milli takım gözetimi altına alınarak, 2024 olimpiyat kadrosuna aday sporcular listesine girmeyi başardılar.
Sporcu ve antrenörleri makamında ağırlayarak tebrik eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Nevin İnce ve Edibe Yağız’ın Fransa’da yapılan ve büyük bir önem arz eden Liseler Arası Dünya Atletizm Şampiyonası ve U18 Avrupa Şampiyonası Yarışmalarında Van adına kazanmış oldukları dünya şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü derecesinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. İl Müdürü Arif Özsoy, “Bu başarı bizim için çok önemli bir başarı olup; ilimiz adına farklı illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımıza örnek teşkil edecektir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Atletizmde çok istekli ve başarılı olan sporcularımızdan Nevin İnce ve Edibe Yağız, bu yarıştan da başarılarla döndüler. Ayrıca bu sporcularımız, ilimiz ve ülkemiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasındalar. Öncelikle desteklerinden dolayı valimize ilimiz gençliği adına teşekkür ediyor, sporcularımızı ve bu başarıda büyük pay sahibi olan antrenörlerimizden Mehmet Akkoyun ve Münir Akkoyun’u yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Antrenörler Münir Akkoyun ve Mehmet Akkoyun ise yarışların genelinde iyi bir performans sergilediklerini belirterek, “Sporcularımız elinden geleni yaparak ülkemize dünya şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü kazandılar. İlimiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasında bulunan Nevin İnce ve Edibe Yağız, katıldıkları yarışmalar sonucunda elde etmiş oldukları böylesi başarılı sonuçlarla ülkemizi 2024 olimpiyatlarında temsil edecek milli takım listesine isimlerini yazdırmayı başardılar” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ