Sami Er’den Söğütlü Cami Açıklaması, “Böyle bir teşebbüse asla izin vermeyiz”

Sami Er’den Söğütlü Cami Açıklaması, “Böyle bir teşebbüse asla izin vermeyiz”

Politika 14.03.2024 12:15:18 0
Sami Er’den Söğütlü Cami Açıklaması, “Böyle bir teşebbüse asla izin vermeyiz”
Tarih: 14.03.2024 12:15 Güncelleme: 14.03.2024 12:15
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Söğütlü Camisi’nin Emekliler Parkı’na yapılacağı yönündeki söylemlere tepki göstererek, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Allah izin verirde belediye başkanı olursak böyle bir teşebbüse zaten asla izin vermeyiz” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Emekliler Parkı civarındaki esnafları ziyaret eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, burada esnaflarla tek tek görüştü, sorunlarını dinledi. Geçici konteyner işyerlerinde hizmetlerine devam eden esnafları dinleyen Sami Er, çarşının 1 yıl içerisinde ayağa kaldırılacağını söyledi.
Esnaf ziyareti sırasında Söğütlü Cami’nin Emekliler Parkı’na yapılacağı yönündeki söylemlere de açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, böyle bir durumun kesinlikle olmadığını dile getirdi.
Bu bilginin tamamen yanlış olduğunu ve böyle bir duruma da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyen Er, “Burası bir park alanı, burada cami yapılmasına kim karar verdi. Bunun kararını verecek olan Büyükşehir Belediyesi’dir. Zaten park alanına cami de yapılmaz. Tamamen uydurma haberler. Vatandaşımız ve esnafımız buna itibar etmesin. Caminin yeri bellidir, zaten burada cami yapılması için imar çalışması olması gerekir. Böyle bir şey yok asla. Gerek Malatya halkımız gerek buradaki esnafımız asparagas haberlere itibar edilmemesini istiyorum. Allah izin verirde belediye başkanı olursak böyle bir teşebbüse de zaten asla izin vermeyiz” dedi.
Böyle bir açıklama yapılmasına tepki gösteren Er, “Önüne gelen bir açıklama yapıyor. Açıklama yetkisine sahip olmayan insanlar akıllarına estiği şeyi telaffuz ediyorlar. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin dışında kimse karar veremez, vatandaşımız da esnafımız da bunu böyle bilsinler” ifadelerine yer verdi.
Muhalefet adaylarının bu konuyu bir siyasi malzeme haline getirmesine de tepki gösteren Sami Er, “Cami yerine yapılır, yeri neresi ise oraya yapılır. Bunu siyasi malzeme haline getiriyorlar. Böyle bir durum asla yok. Bunu telaffuz edenler de yanlış telaffuz ediyorlar. Yetkisi olmadığı halde böyle bir konuşma yapıyorlar. Asla böyle bir durum yok, cami de kendi yerine yapılacak” diye konuştu.
Er, İftarını Diyanet Vakfı Çadırında Vatandaşlarla Birlikte Açtı
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, esnafı gezisinin ardından Kernek Meydanında kurulan Türkiye Diyanet Vakfı İftar Çadırına geçti. Beraberindekilerle birlikte yemek kuyruğuna giren Er, daha sonra iftar çadırına geçerek vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İftar sonrası vatandaşlarla da bir araya gelen Sami Er’e vatandaşlar da yakın ilgi gösterdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ