SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

Genel 10.02.2023 15:19:56 0
SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor
Tarih: 10.02.2023 15:19 Güncelleme: 10.02.2023 15:19
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından tüm Türkiye afet bölgesi için tek yürek oldu. Deprem haberinin duyulmasıyla bölgeye hareket eden Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E) de, arama kurtarma çalışmalarına yoğun destek veriyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yüzyılın en büyükleri olarak tanımlanan depremlerin ardından tüm Türkiye, afetzedelere yardım için seferber oldu. Yurdun dört bir yanından bölgeye intikal eden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyor. Depremin üzerinden saatler geçse de enkazdan sağ kurtarılan depremzedeler, yakınlarını bekleyenlere ve tüm Türkiye’ye umut olmaya devam ediyor. SAK-E ekibi de bölgedeki yaraları sarmak için harekete geçti. Arama kurtarma ekipleri, birkaç saat içinde uçakla afet bölgesine intikal etti. Adıyaman’da AFAD ile koordineli bir şekilde çalışan SAK-E, çöken binalardaki arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Zamanla yarışan ekipler, depremden günler sonra 5 katlı Kanarya Apartmanı’nda 53 yaşındaki Nergis Gümüş ve 17 yaşındaki kızı Meryem Gümüş’ün yaşadığını belirledi. Enkaz altında kalan anne ve kızı, AFAD, UMKE, Jandarma Özel Harekat ve Sultangazi Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.
Bir kurtarış haberi de 105’inci saatte geldi. Depremin 5. gününde SAK-E ekipleri enkaz altından bir bebeği sağ olarak kurtardı. Ekipler bebeği ambulansa koyarken çevredeki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
SAK-E ekipleri enkazdan kurtarma çalışmalarının yanı sıra gerekli yaşam malzemelerinin vatandaşlara ulaştırılmasında da destek oluyor. Titizlikle çalışan ekipler, hava yolu ve karayolu ile gelen binlerce yardım malzemesini ilçelerdeki depremzedelere ulaştırıyor. Sultangazi Belediyesi’nin hasta nakil ambulansı da deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarında görev alıyor.
2019 yılında kurulan SAK-E, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel, yangın gibi afetlerin yanı sıra 30 Ekim 2020 günü İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde de arama kurtarma çalışmalarına katılmış, depremzedelere yardım eli uzatmıştı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ