Sahipsiz Sokak Hayvanları Kanun Teklifi Meclis'te Oylamada!

Sahipsiz sokak hayvanları kanun teklifi meclis gündeminde.

Genel 29.07.2024 11:44:00 0
Sahipsiz Sokak Hayvanları Kanun Teklifi Meclis
Tarih: 29.07.2024 11:46 Güncelleme: 30.07.2024 00:11

SOKAK HAYVANLARI YASASI MECLİS KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ

Meclis gündemindeki sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelerle ilgili yasal hareketlilik devam ediyor. 29 Temmuz 2024'te kamuoyunun gündeminde olan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Hafta sonu süren görüşmeler sonucunda, sahipsiz ve zayıf hayvanların bakımevlerinde toplanarak sahiplendirme süreçlerinin tamamlanıncaya kadar bakılması kararı alındı. Bununla birlikte, ötenazi uygulamalarına dair maddelerde değişikliğe gidildiği ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğu kaydedildi. Kanun teklifinin Meclis'ten geçip geçmediği ve ne zaman yürürlüğe gireceğine dair sorular ise yakından takip ediliyor.

SOKAK HAYVANLARI KANUN TEKLİFİ GENEL KURULDA ELE ALINIYOR

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemelerin içinde bulunduğu kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere ilgili diğer bakanlık ve kurumların iş birliği ile yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan bu teklif, tehlike arz eden köpeklerin bakımevlerinde tutulmasını ve bazı durumlarda uygulanacak ötenazi gibi hükümleri içermektedir. Hem sahipsiz hayvanların bakımını hem de hayvanlara yönelik sorumlulukları yerine getirmeyen kişilere getirilecek cezai yaptırımları kapsayan bu düzenleme, toplumun yakından ilgisini çekmektedir.

KANUN TEKLİFİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER VAR?

Komisyonda kabul edilen teklifle, mevcut Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki birçok düzenleme yeniden şekillendiriliyor. Sahipsiz hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu için bakımevleri dışında bakmanın yasal sorumluluk alınıncaya dek mümkün olamayacağı, tehlike arz eden hayvanların bakımevlerinde tutulmasına ve gerekli durumlarda ötenazi uygulanmasına izin verileceği belirtiliyor. Ayrıca yerel yönetimlerin ve diğer ilgili kurumların hayvan bakımı konusunda mali ve lojistik destek sağlamaları teşvik edilirken, ihmal ve terk gibi durumlarla ilgili cezai yaptırımların artırılması hedefleniyor. Belediyelere belirli bir bütçe ayırma zorunluluğu getirilirken, bu şartı yerine getirmeyen belediye başkanları ve yetkililere hapis cezası öngörülüyor. Belediyelerin belirtilen koşullarda hayvan bakımevlerini kurması veya mevcut olanlarını iyileştirmesi için 31 Aralık 2028'e kadar süre tanınmaktadır.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem