Saha Olayları Vanspor'u Disiplin Kurulu'na Taşıdı: Mağlubiyetin Ardından PFDK'lık Oldular!

Vanspor, PFDK'ya sevk edildi: Saha olayları soruşturma altında.

Van Haberleri 24.10.2024 08:52:00 0
Saha Olayları Vanspor
Tarih: 24.10.2024 08:54

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan Vanspor Futbol Kulübü, yaşanan saha olayları sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Vanspor, geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında oynadığı ve Erbaaspor ile karşılaştığı maçta 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında önemli bir darbe aldı. Karşılaşma sırasındaki saha olayları nedeniyle kulüp, TFF'nin Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya gönderildi.

VANSPOR'UN YANINDA DİĞER TAKIMLAR DA PFDK SEVK LİSTESİNDE

Vanspor'un yanı sıra TFF 2. Lig'de yer alan diğer ekiplerden; Nazillispor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor ve Menemen FK da çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.

Saha olayları, hakaret gibi suçlamalar ve sportmenliğe aykırı hareketler, bu takımların PFDK önüne çıkarılmasına sebep olan durumlar arasında yer alıyor.

TFF'DEN DETAYLI AÇIKLAMA: BAŞKAN VE İDARECİLERE TEDBİRLİ SEVK

TFF tarafından yapılan detaylı açıklamada, Vanspor'da yaşanan saha olaylarının yanı sıra, Nazillispor'un başkanı ve idarecilerinin gösterdiği sportmenlik dışı davranışlar ve sarf ettikleri hakaretler nedeniyle tedbir amaçlı PFDK'ya sevk edildikleri belirtildi.

Aynı şekilde Yeni Mersin İdmanyurdu kulüp görevlisinin sportmenliğe aykırı hareketleri, Karacabey Belediye Spor'un çirkin ve kötü tezahüratları ile Menemen Futbol Kulübü'nde meydana gelen çirkin ve kötü tezahüratlar ve saha olayları da PFDK'nın gündemine taşındı.

Kurul tarafından bu gelişmeler neticesinde alınan tüm sevk kararlarının ve tedbirlerin, ilgili maddelerce resmen uygulanacağı ifade edildi, böylece 2. Lig'deki mücadelelerde fair play ruhuna aykırı davranışlarda bulunanlar hakkında gereken incelemelerin yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem