Sağma işlemlerinin ardından anaç balıklar göle bırakıldı

Sağma işlemlerinin ardından anaç balıklar göle bırakıldı

Genel 14.06.2024 16:43:08 0
Sağma işlemlerinin ardından anaç balıklar göle bırakıldı
Tarih: 14.06.2024 16:43
Elazığ’da Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sağımları yapılan sazan ve siraz anaçları baraj gölüne bırakıldı.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2024 yılı balıklandırma çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede yaklaşık 10 gün önce Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Üretim Biriminde sağımı gerçekleştirilen anaç Sazan ile Siraz balıkları, yumurta alma işlemi tamamlandıktan sonra tekrar yaşam alanları olan Keban Baraj Gölü’ne bırakıldı.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, “Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün (TAGEM) ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün (BSGM) destekleriyle 2024 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında sazan ve siraz balıklarının sağımı yapıldı. Yaklaşık 10 gün önce Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Üretim Biriminde sağımı gerçekleştirilen Sazan Balığı (Cyprinus carpio) anaçları ile Türkiye de ilk defa kurumumuz tarafından tesis ortamında üretilen Siraz Balığı (Capoeta damascina) anaçlarının yumurta alma işlemi tamamlandıktan sonra tekrar yaşam alanları olan Keban Baraj Gölü’ne bırakıldı. Bu anaçlardan elde edilen milyonlarca yavru balığın Ar-Ge üretim birimlerinde büyütülerek uygun büyüklüğe ulaşmalarının ardından sonbahar aylarında çeşitli su kaynaklarının balıklandırılmasında kullanılacak” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem