Yüzümüzdeki yaşlılık çizgilerine son

Sağlık 17.11.2018 10:45:25 0
Yüzümüzdeki yaşlılık çizgilerine son
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2018 10:45
Dermatoloji Uzmanı Doktor Belda Yurtseven Tüner, Tıp alanındaki son gelişmeler sayesinde insanların ameliyatsız bir şekilde daha genç bir görünüme sahip olabildiklerini söyledi.
Dermatoloji Uzmanı Doktor Belda Yurtseven Tüner, “Ultrason 50 yılı aşkın süredir hamileler içinde kullanılabilen güvenli bir yöntemdir. Son yıllarda yaşlanma izlerini yok etmek için kullanılan ultraskin ise odaklı ultrason yöntemidir. En az risk taşıyan en zahmetsiz yöntemlerden biri olarak gün geçtikçe popülerleşen ultraskin yöntem. Etkin, konforlu, ağrısız ve sadece 1 saatte genç bir görünüm sağlar. Oldukça kolay bir şekilde uygulanan ultraskin yönteminde neşter, dikiş kullanılmaz ve yan etkisi de yoktur. Gerektiğinde ise daha sonra tekrarlanacak 30-60 dakikalık tek seans yeterli olur.” diye konuştu.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Belda Yurtseven Tüner, ultraskin’in nasıl uygulandığına dair şu bilgileri verdi:
“Yüz ve boyun sırasında cildin 3 mm ve 4.5 mm altına odaklanmış ultrason dalgaları ile hedeflenen bölgelerde kolajen üretimini uyaran ısı yayılımı oluşturulur. Bu sırada cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez. Verilen enerji sayesinden dokuda yeni kollajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma meydana gelir. Böylece zaman içinde cerrahi olmayan yüz germe etkisi de elde edilir.
Ultraskin yöntemi kişilerin özellikle daha genç görünmesini istedikleri birçok bölgeye uygulanabilir. Bu bölgeler; Yanaklar, gıdı bölgesi, kaş bölgesi, göz çevresi ve dekoltedir. Biraz daha açıklamak gerekirse yüz ovalinde kaybı olan ve çene çizgisinde sarkmaları olan hastalarda yanaklara, gıdı bölgesinde sarkmayı toparlamak için boyuna, kaş kaldırmak için kaş-alın bölgesine, göz çevresi ve dekolteye uygulanabilir.”
Anesteziye ihtiyaç olmadan yapılan uygulamanın kişinin sosyal yaşamını etkilemeyeceğini kaydeden Dr. Belda Yurtseven Tüner, “30-60 dakika arasında değişen tek seanslık uygulama en erken 6 ay en geç 2 yıl içinde tekrarlanır. Uygulama esnasında iğne batması ya da elektriklenme kadar az bir acı hissedilir. Uygulama sonrası kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Ciltte yanık, leke ve herhangi bir yan etki oluşmaz.
Ultraskin uygulamasının temeli ultrason enerjisine bağlıdır. Ultrason enerjisi ise 50 yılı aşkın bir süredir anne adaylarında dahi kullanılmaktadır. Bu nedenle ultraskin tedavisinin de güvenli olduğunu belirtebiliriz.
Etkilerini uygulamadan hemen sonra görmek mümkündür. Ancak etki her geçen gün daha da belirginleşir.3 ayın sonunda maksimum etkiyi verir. Ultraskin ile cilt germe kollajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli ve kalıcı olur.” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ