'Yüzümü yıkamak için eğilemedim'

Kastamonu'da yakalandığı koronavirüsü yenen Emrah Arabacı, '30 yaşındayım, futbol oynuyorum ve koşu yapıyorum. Buna rağmen şiddetli bel ağrısı oldu. Sabah yüzümü yıkamak için eğilemedim.' dedi.

Sağlık 28.10.2020 13:06:45 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.10.2020 13:06

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesinde çalışan Emrah Arabacı'nın bir yakını, geçen ay evini taşımak için nakliyeci tuttu. Arabacı ve ailesi de akrabalarının taşınmasına yardım etmek istedi.

Arabacı ile ev taşıma sırasında maskelerini çıkaran ailesinden 6 kişi, Kovid-19'a yakalandı. Aile üyeleri, tedavi ve karantina sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Emrah Arabacı, AA muhabirine, Türkiye'de Kovid-19 görüldüğü tarihten itibaren maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına çok önem gösterdiğini söyledi.

Bir akrabasına ev taşıması için yardım ettiğini anlatan Arabacı, "Ev taşıma esnasında bir anlık dalgınlığımıza gelip maskelerimizi çıkardık. O an bulaştı. Çok pişman olduk. 14 gün boyunca ailemizdeki diğer kişilerle 12 kişi eve hapsolmak zorunda kaldık." dedi.

Aile olarak bu süreçte çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Arabacı, "Kendimde yorgunluk hissettim. Önce kayınpederim test yaptırdı. Onunki pozitif çıkınca ben de test yaptırdım. Benim de pozitif çıktı. Daha sonra eşim ve çocuğumla karantinaya girdik. Karantinaya girince çok zorlandım. Çocuk dışarı çıkmak istiyor, çıkamıyorsun. Benden 3-4 gün sonra eşimde de çıktı." diye konuştu.

Herkesin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Arabacı, şunları kaydetti:

"30 yaşındayım, her gün spor yapmaya çalışıyorum, futbol oynuyorum ve koşu yapıyorum. Buna rağmen şiddetli bel ağrısı oldu. Sabah yüzümü yıkamak için eğilemedim. Bende kısa sürdü. Spor yapmanın belki de avantajıydı. Dikkat etmek gerekiyor. Ufak bir an bile olsun maskeyi çıkarmamak gerekiyor. Maskelerimizi bir an çıkardık, çok pişman olduk. Herkese tavsiyem, maskelerini çıkarmasınlar, hijyene dikkat etsinler."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ