Yüz Estetiği

Yüz en çok yaşlanan ve yıpranan bölgedir. Yaşa bağlı olarak oluşan belirtiler yüz estetiği ile azaltılır ve kişinin yaşından daha genç görünmesi sağlanabilir.

Sağlık 2.05.2019 15:33:51 0
Yüz Estetiği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüz en çok yaşlanan ve yıpranan bölgedir. Yaşa bağlı olarak oluşan belirtiler yüz estetiği ile azaltılır ve kişinin yaşından daha genç görünmesi sağlanabilir. Yüz estetiği operasyonları her yerde yapılmamalıdır. Dikkat edilecek ilk konu cerrahın el becerisi ve deneyimidir. Kliniğe başvuru yaptığınız andan itibaren ihtiyaçlarınız doğrultusunda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından tedavi süreciniz yönetilir. Genel anestezi altında yapılan estetik operasyonlarda birden fazla uygulama yapılabilir. Yüz germe yapılırken dolgu ve göz kapağı estetiği uygulanabilir.

Hollywood Yanağı

Bu işlem yanak küçültme olarak da bilinir. Yüz yapısı genetik bir özelliktir. Yuvarlak yüz hatları ve tombul yanaklar yetişkinlikte çok estetik durmaz. Yetişkinlik döneminde daha keskin hatlar daha cazip bulunur. Bu işlem ile yanaklarda bulunan yağ hücreleri alınır ve elmacık kemiği çevresi daha güçlendirilir. Daha çıkık bir elmacık kemiği elde edilir. Alınan yağ oranı çok önemlidir. Fazla alınırsa yanaklarda çöküklük meydana gelecektir. Klinikte çalışan plastik cerrahlar deneyimli olup işlemini büyük bir ustalıkla yaparlar.

Göz Estetiği

Gözler ve bakışlar yüzdeki ifadeyi tamamlar. Gözlerde en çok düşük göz kapağı estetiği için operasyon yapılır. Klinikte hem cerrahi hem de lazer ile göz kapağı estetiği uygulanır. Klinikte uygulanan göz hekimi ve plastik cerrah tarafından konsülte edilir. Yapılan göz kapağı ameliyatı ile iz kalmaz. Lazer ile yapılan uygulamalarda genel anesteziye gerek kalmaz. Göz kapağı üzerinde bulunan fazla deri alınır. Bu sayede daha güzel bakışlar elde edilir, ayrıca göz sağlığı korunur.

Örümcek Ağı Estetiği

Yüzde oluşan kırışıklıklar kuşkusuz en can sıkıcı olan sorunlardır. Kırışıklık tedavisi çok çeşitlidir. Tedavi planlanırken kişinin yaşı, cildin durumu, tedavinin etkinliği gibi birçok yöntem değerlendirilir. Örnek vermek gerekirse 60 yaşta olan bir birey için en uygun olan işlem yüz germe cerrahisi iken 40 yaş için örümcek ağı estetiği olabilir. Bu yöntemle ciltte oluşan kırışıklıklar düzeltilir. Özel ipler ile cilt altından girilir ve ağ gibi asılır. İplerin belli bir süre içinde erime süresi vardır. Daha sonra tekrar yapılabilir.


Anahtar Kelimeler: