Yeşilyurt’ta muhtarlara ‘Covid-19’ tedbirleri anlatıldı

İKİ GÜN SÜREN PROGRAMDA MAHALLE MUHTARLARINA ‘COVİD-19’ SALGINI KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER VE KURALLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNULDU.

Sağlık 1.10.2020 14:05:40 0
Yeşilyurt’ta muhtarlara ‘Covid-19’ tedbirleri anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2020 14:05

iki gün süren programda mahalle muhtarlarına ‘Covid-19’ salgını kapsamında alınması gereken tedbirler ve kurallar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen ‘Covid-19’ eğitimlerinde mahalle muhtarlarına alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler verildi. Bu süreçte izalasyona alınan vakaların da evlerinde denetlenmelerinde aktif görev alan muhtarlara takdir belgeleri de verildi.

2 günlük eğitim sonu gerçekleşen belge teslim töreninde konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Covid-19 salgını ile etkin ve kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Mahalle Denetim Ekiplerinin çalışmalarına büyük bir özveriyle katkı sağlayan mahalle muhtarlarına teşekkür eden Gülenç, gerçekleşen saha çalışmaları neticesinde Yeşilyurt’ta ki vaka sayılarının ise her geçen gün azaldığına dikkat çekti.

Vatandaşların bilinçlendirilmesi ve sağlık sisteminin kilitlenmemesi açısından hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, ““Yeşilyurt Belediyemizle ortaklaşa düzenlediğimiz ve iki gün süren programlarımızda muhtarlarımızla bir araya gelmekten çok mutlu olduk. Sevinerek te söyleyebilirim ki Malatya’mızda ve Yeşilyurt’umuzda vaka sayıları pik yaptıktan sonra gün geçtikçe azalarak gitmektedir. Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız rakamlar itibariyle bunu müjde olarak paylaşmak isterim. Güzel bir düşüş içerisindeyiz, bunu tabii ki hep beraber ve koordineli çalışmalar neticesinde oluşuyor. İnşallah böyle sürdükçe, kurallara uydukça en alt seviyeye kadar gerileyecektir” dedi.

Önlemlerin kontrollü sosyal hayattaki aynı kararlılık ve ciddiyetle sürdürülmesi gerektiğini belirten Gülenç, “Vatandaşlarımızdan sosyal mesafe, maske ve el temizliğinde hassas davranmaya devam etmelerini önemle rica ediyorum. İlçemizde bu ağır süreci el birliğiyle omuzlanan muhtarımıza takdir belgelerini takdim edeceğiz, çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İki gün süren programların bitiminde Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürü Ömer Sucu ve Yeşilyurt Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Horoz, ‘Covid-19’ ile etkin mücadele çalışmalarına katkı sunan mahalle muhtarlarına takdir belgelerini takdim ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ