Van'da Lösemili çocuklar sevindirildi

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı.

Sağlık 8.11.2016 16:42:32 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.11.2016 16:42

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Van Valisi İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, Başhekim Doç. Dr. Cengiz Demir ve serviste görevli doktorlar katıldı. Çocuklar ve yakınlarıyla tek tek ilgilenen ve sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan, Tuşba Belediyesi tarafından getirilen oyuncakları çocuklara hediye etti.

Çocukların sağlık durumları ile alakalı doktorlardan bilgi alan Vali Taşyapan, hastanede böbrek, kornea ve ilik naklinin yapıldığını ifade ederek, “Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hasta çocukları ziyaret ederek moral vermek istedik. Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. Tuşba Belediye Başkanımız onlara güzel hediyeler sağlamış. Biz de onlara takdim ettik. İnşallah onlar da tedavilerini olup, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Eğitimlerine zaten burada devam edebiliyorlar. Ama uzun süreli bir tedavi olma sebebiyle hem ailelerin hem de çocukların sabır göstermesi gerekiyor. İnşallah onlar da burada sağlıklarına kavuşacaklar" dedi.

Basın mensuplarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Taşyapan, “Hastalık öncesi aldığımız tedbirler çok önemli bir husustur. Dünya özellikle bunun üzerinde çalışıyor. Ama hastalık olduktan sonra da hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık imkânlarımız çok şükür iyi bir seviyededir. Bu konuda ilimiz de oldukça iyi bir seviyede" ifadelerini kullandı.

Vali Taşyapan ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ