Van'da 50 saniyede gözlüğe son

Türkiye’de A sınıfı hizmet sunan 12 göz merkezden biri olan Urartu Göz Merkezinde, ‘No Touch Laser’ teknolojisi ile 50 saniyede gözlüklerden ve kontakt lenslerden kurtulma imkanı sunuyor.

Sağlık 31.12.2016 19:57:26 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.12.2016 19:57

Türkiye’de A sınıfı hizmet sunan 12 göz merkezden biri olan Urartu Göz Merkezinde, ‘No Touch Laser’ teknolojisi ile 50 saniyede gözlüklerden ve kontakt lenslerden kurtulma imkanı sunuyor.

Açıklamalarda bulunan Urartu Göz Merkezi Başhekimi Op. Dr. Atilla Yazıcıoğlu; miyop, hipermetrop, astigmat ve yakın görme bozukluğu gibi tedavilerde kullanılan No Touch Laser teknolojisi ile maksimum 50 saniye içerisinde gözlük ve kontakt lenslerden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Dünyada 35 yıldır kullanılan Excimer Laser yönteminin bugüne kadar yaklaşık 37 milyon insana uygulandığını belirten Op. Dr. Yazıcıoğlu, “Ülkemizde bu cerrahi yöntemini uygulayabilen 12 merkezden bir tanesiyiz. Burada bu cerrahi yöntemi en çok miyop hastalarına uyguluyoruz. Türkçe anlamı ‘göze dokunmadan’ tedavi anlamına gelen ‘No Touch’ teknolojisini ilimize getirdik. Bu teknikle göz kuruluğu daha az olurken, klasik zar kaldırma yönteminde zarın kırışması ya da altında iltihap oluşması gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ancak ‘No Touch’ yönteminde böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Ayrıca tedavi sırasında hastanın gözünü oynatması da herhangi bir soruna neden olmamakta ve tedavi devam etmektedir” dedi.

‘No Touch’ Laser tedavi yönteminde üst yaş sınırı olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, “Bizler bu yöntemi 18 yaş üzerindeki kişilere; miyop, astigmat, hipermetrop, korneası ince olan kişilere, cross tedavisi ile birlikte keratokunus hastalarına, kornea nakli geçirmiş ama astigmatı düzelmemiş hastalara ve katarakt ameliyatından sonra göz numarası sıfırlanmamış hastalarımıza uygulayabiliyoruz. Göze hiçbir şekilde temas etmiyoruz. Bu cerrahi yöntemi uygularken herhangi bir bıçak kullanımı yok. Göz çizilmiyor, kesilmiyor. Gözden herhangi bir parça çıkarılmıyor ve ince göz dokusuna uygulanabiliyor” diye konuştu.

Bu tedavi yönteminde sadece hastanın yanıp sönen yeşil bir ışığa 50 saniye süreyle bakmasının yeterli olduğunu da sözlerine ekleyen Yazıcıoğlu, “Tedaviden bir hafta sonra hastamız ister havuza ister denize girebiliyor. Bu işlem maksimum 50 saniye sürüyor ve hastamızı hemen taburcu edebiliyoruz. 2 gün ağrı ve batma hissediyor. Daha sonra bunlar azalıyor. Hastamız bir hafta içerisinde sosyal yaşamına dönebiliyor. Bu yöntemin uygulandığı 12 merkezden bir tanesiyiz. Burada 6 uzman hekimimizle Türkiye’de sayılı A grubu göz merkezlerinden biri olarak hizmet vermekteyiz. Elimizden geldiğince de teknolojinin imkânlarından hastalarımız faydalandırıyoruz. Bugüne kadar ciddi sayıda ameliyat gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ