Vali Ekinci, aşı uygulama noktasında vatandaşlarla bir araya geldi

Aşı uygulama noktasını ziyaret eden Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor’’ dedi.

Sağlık 18.08.2021 16:00:34 0
Vali Ekinci, aşı uygulama noktasında vatandaşlarla bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.08.2021 16:00

Aşı uygulama noktasını ziyaret eden Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor’’ dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Genç Caddesi üzerinde kurulu olan aşı uygulama noktasını ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu’dan aşılama çalışmalarına dair bilgi alan Vali Ekinci, sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diledi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Ekinci, 140 sağlık personelinin tüm gün il genelinde aşılama çalışmalarına hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. Vali Ekinci, “Yaklaşık iki yıldır tüm dünya çapında pandemi ile mücadele ediliyor. Bu kapsamda tüm sağlık çalışanlarımıza tekrar tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sadece hastanelerde değil, aynı zamanda bu tarz seyyar çadırlarımızda vatandaşımıza bu hizmeti götürdükleri gibi kırsal alanlarda da köylerimizde bu hizmeti götürüyor. Bingöl’de tüm köylerimiz aşı kapsamında iki defa gezilmiştir. Bunun yanı sıra bünyesinde 50’den fazla işçi çalıştıran firmalarımız ikinci kez gezilerek, şuan sağlıkçılarımız tarafından yapılıyor. Aşı kapsamında yaklaşık 140 personelimiz tüm gün Bingöl genelinde aşılama çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyorlar” dedi.

“1 Ocaktan itibaren 49 ölüm gerçekleşti”

Bingöl’de son zamanlarda aşı oranında ciddi anlamda yükseliş olduğunu fakat vaka oranlarının hala yüksek olduğunu kaydeden Vali Ekinci, şunları söyledi:

“Bu da aşı oranının yükselmesini gerektiriyor. Ne yazık ki son günlerde özellikle maske, mesafe konusunda taziyeler ve düğünler başta olmak üzere Bingöllü vatandaşlarımızın bu noktada hassasiyetini kaybettiğini görüyoruz. Bugüne kadar bizim 1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu vakaların, ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor. Onun için aşının faydasını, koruyuculuğunu Bingöl’deki istatistiklerden de görüyoruz.”

96 vatandaşın hastanede tedavi gördüğünü kaydeden Vali Ekinci, “Şuan hastanede yatan 86 vatandaşımız var. 10 vatandaşımız da yoğun bakımda yatıyor. Ve bunlarda istatistiğe baktığımız zamanda aynı şekilde ya aşılarını tamamlamamış yada aşılarını olmamış vatandaşlar olduğunu görüyoruz. Görüyoruz ki tam aşılanan vatandaşlarımız şayet yakalanırsa bu hastalığı çok hafif anlatıyorlar. Şuna Yayladere ve Kiğı ilçelerimiz mavi kategoride, Adaklı ve Yedisu ilçelerimiz sarı kategoride, diğer ilçelerimiz merkez dahil olmak üzere Turuncu kategoride yer alıyor. Aşılama oranımız da yüzde 57.1. İnşallah çok yakın zamanda biz yüzde 65 oranını yakalarız diye düşünüyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ