Uzman Dr. Kapan: 'Ozon tedavisi Lösemi hariç, kanser dahil her türlü tedavide kullanılabilinir'

Sağlık 5.10.2018 10:40:14 0
Uzman Dr. Kapan:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2018 10:40
Damar dolaşım bozuklukları, organ veya beyin damarında ozon tedavisinin büyük bir faydasının olduğunu belirten Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, bağışıklığın güçlendirilmesi ve enfeksiyonlara karşı direnç amacıyla yapılan tedavinin, lösemi hariç diğer kanser tedavilerine ek yöntem olarak kullanıldığını söyledi.
Medical Park Elazığ Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, Ozon tedavisi ile ilgili bilgi verdi. Ozon tedavisinin ileri derecede dezenfekte edici özelliği olduğunu kaydeden Uzman Dr. Kapan, "Ozon, atmosferde bulunan en önemli gazlardan biridir. Atmosferde güneşin yaydığı yüksek enerji yüklü ultraviyole ışınlara karşı koruyucu filtre görevi görür. 1900’lü yıllardan itibaren tıpın birçok alanına girmeye başlamıştır. Baş ağrıları, baş dönmesi, dengesizlik, titreme, yürüyüş bozukluğu, parkinson hastalığı, felç, Alzheimer demans, uyku bozuklukları, epilepsi, sara, huzursuz bacak sendromu, boyun, bel, sırt, kol, bacak ağrıları, ellerde ayaklarda uyuşma, üşüme, yanma ve bilinç bozuklukları gibi birçok nörolojik hastalık bulunmaktadır. Ozon, damar dolaşım bozuklukları vücudun herhangi bir yerindeki damar problemlerinde ve beyin damar rahatsızlıklarında yaygın olarak kullanılır.Ozon tedavisi, romatizmal ağrılarda bağışıklığın güçlendirilmesi ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olarak uygulanan bir yöntemdir. Ozon tedavisi ile çok güçlenen hastanın kendine güveni artar, kendini daha güçlü hisseder, hastalıkla daha iyi mücadele eder, psikolojisi düzelen hasta hayata daha gülerek bakmaya başlar “dedi.

"Ozan tedavisi birçok alanda kullanılıyor"
Kanser tedavilerinde Avrupa’da ve dünyada yaygın olarak kullanıldığını aktaran Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Kapan, "Ozon tedavisi günümüzde çok bilinen bir tedavi yöntemi değildir. Özellikle Almanya, Rusya ve Küba ülkelerinde çok kullanılmaktadır. Türkiye’de ise daha yeni kullanılan bir yöntemdir. Burun, göz ve alerjik astım tedavilerinde oldukça etkilidir. Fibromyaljik (kronik) ağrılarda etkilidir. Stresi azaltmada ve eklem aralığına yapılan ozon tedavisinde eklem harabiyet ve ağrılarında iyi neticeler almamıza sebep olur. Ülkemizde ise daha yeni kullanılmaya başlandı. Günümüzün en önemli problemi olan, stres, sıkıntı, anksiyete bozukluğu sonucunda tükenmişlik sendromun da kullanılabilir. Ayrıca günümüzde moda olan sağlıklı zayıflamada, genç görünüm ve sağlıklı yaşlanmada ozon tedavisi kullanılır. Ozonun, damar yolu ve lokal dediğimiz bölgesel yol gibi bir birkaç uygulaması vardır. Özellikle damar dolaşım bozuklukları dediğimiz vücudun herhangi bir damarında, organ damarında, beyin damarında ozon tedavisinin büyük bir faydası vardır. Romatizma, bağışıklığın güçlendirilmesi ve enfeksiyonlara karşı direnç amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ozonlanmış kanın hastaya verilmesiyle, pozitif olarak artan bir immün reaksiyonu başlatılır. Bu aynı zamanda vücudun genel direncinin ve zindeliğinin artmasına katkıda bulunur. Ozon tedavisi, lösemi hariç diğer kanser tedavilerine ek yöntem olarak kullanılmaktadır “ şeklinde konuştu.

"Hacamat birçok kişi tarafından yanlış uygulanıyor"
Günümüzde hacamat kupa uygulamasının birçok kişi tarafından yanlış uygulandığına dikkat çeken Uzman Dr. Kapan, "Doğru uygulama, temiz uygulama için bakanlık tarafından bir standart geliştirmiştir. Hacamat kupa yöntemi sadece sertifikalı hekimler tarafından uygulama yapılabilir. Hacamat ne kadar doğru yere ve uygun zamanda uygulanırsa sonuçta o derece başarılı olur. Özellikle kronikleşmiş, günlük hayatında fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşayanlarda, enerji ihtiyacı hissedenlerde ozon tedavisinin yararı fazladır. Hacamat kupa uygulaması, baş ağrıları, migren başta olmak üzere tüm vücut ağrıları, endişe, stres, sıkıntı durumları, tükenmişlik sendromu gibi rahatsızlıklara faydası vardır" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ