Tunceli’de vefalı sağlık çalışanı ödüllendirildi

Tunceli Çemişgezek’te görevli bir sağlık personeli,mesai dışında karşılaştığı kazada ağır yaralılara ilk müdahaleyi ederek hayati bir dokunuş yapması nedeniyle ödüllendirildi.

Sağlık 11.04.2021 12:33:22 0
Tunceli’de vefalı sağlık çalışanı ödüllendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2021 12:33

Tunceli Çemişgezek’te görevli bir sağlık personeli,mesai dışında karşılaştığı kazada ağır yaralılara ilk müdahaleyi ederek hayati bir dokunuş yapması nedeniyle ödüllendirildi.

7 Mart 2021 tarihinde Elazığ-Tunceli Çemişgezek karayolu Koruk köyü girişinde kaza meydana geldi. Köyden çıkan C. S. idaresindeki 23 TC 315 plakalı kamyonet ile 42 AZK 63 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 4’ü çocuk 8 kişi yaralandı.Kazaya ise ilçeden Elazığ’a istikametine giden toplu taşıma aracında bulunan Acil Tıp Teknisyeni Muhammet Kandu ilk müdahaleyi yaptı.Vefakar sağlıkçı, 8 yaralıdan durumları ciddi olan 2 yaralı çocuğun solunum yolunu açtı, 2 yaralıyı da stabil hale getirerek kaza yerine çağırdığı ambulanslara bindirdi.Kaza yerine gelen ambulanslara yaralıları bindirdikten sonra kendisi de aynı ambulansa binen Kandu, fedakârlığını sürdürdü. Ancak, vefalı sağlık görevlisinin bindiği ambulansın da kaza yapmasıyla kendisi de yaralandı. Diğer yaralılarla birlikte kendisi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan ve yeni taburcu olan Kandu’yu Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, sergilediği kahramanlık ve görev bilincinden dolayı makamında misafir edip başarı belgesiyle ödüllendirip plaket verdi.

Kahraman sağlıkçının fedakârlığının kendilerini gururlandırdığını aktaran Kaymakam Mehmet Güder, “Çemişgezek ilçe hastanemizde Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan Muhammet Kandu karşılaştığı kazada ağır yaralı hemşehrimize olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak onların hayata tutunmalarına vesile oldu. O gün devam eden aksiliklere rağmen fedakârlıkla görevini yerine getirmesi bizleri ziyadesiyle gururlandırdı.Hem kendisine teşekkür ediyorum hemde başarılar diliyorum”dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ