Tümörlü hasta başarı ameliyat ile sağlığına kavuştu

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Beyi

Sağlık 17.09.2021 15:54:24 0
Tümörlü hasta başarı ameliyat ile sağlığına kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2021 15:54

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi. Abdullah Emre Taçyıldız, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Gökçe ve Op. Dr. Eray Tekirdaş, bu kez 50 yaşında bir bayan hastanın beynindeki7x5x6 cm boyutunda ki tümörü başarı ile alarak, hastayı sağlığına kavuşturdu.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sözü edilen ameliyatı değerlendirip, MTÜ Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen sağlık hizmetlerini güçlendirmeye yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Karabulut, “MTÜ Tıp Fakültesi olarak güçlü ve donanımlı akademik kadromuz ile sağlık hizmetlerinde çeşitliliğin ve verimin artması konusunda gayret gösteriyoruz. Özellikle Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Merkezi, Çocuk Hastalıkları ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Hizmetleri, Kardiyoloji ve İnvaziv Kardiyoloji Ünitesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) öne çıkan hizmetlerle ilimizde sağlık hizmetine değer katıyoruz. Akademisyenlerimizin gerçekleştirdiği bu önemli operasyonlar aynı zamanda öğrencilerimiz için örnek teşkil ediyor, bu anlamda öğrencilerimizi donanımlı hekimler olarak yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

7x5x6 cm boyutunda ki tümörü 4 saatlik bir operasyon sonucunda başarı ile aldıklarını ifade eden, MTÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Gökçe, “Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniği olarak aramıza yeni katılan öğretim üyeleri ile birlikte daha önce hastanemizde yapamadığımız beyin tümörleri, kompleks spinal cerrahi gibi ameliyatları artık başka kuruma sevk etmeden hastane bünyesinde yapmak istiyoruz. Yakın zamanda ihtisaslaşmış alt merkezler kurarak diğer ameliyatları da yapabilir düzeye gelmek istiyoruz tüm enerjimizi ve planlamalarımızı bu amaca yoğunlaştırdık” ifadelerini kullanarak, pandeminin etkisinin de azalması ile birçok branşta, hizmet çeşitliliğini ve kalitesini artırmayı planladıklarını belirtti.

Beyin ve sinir cerrahisi gibi birçok alanda üst düzey hizmet verme amacında olduklarını ifade eden Gökçe, “Beyin Tümörleri, beyin kanamaları, omurga yaralanmaları, omurilik tümörleri, omurganın çok sık görülen bel fıtığı, boyun fıtığı, bel kaymaları, omurga eğrilikleri, çocukluk yaş grubu beyin ve omurilik hastalıkları, beyin damar hastalıkları, omurga stabilizasyon ameliyatları güçlenen akademik kadromuzla daha etkili ve verimli yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Gökçe, “Bu anlamda gerçekleştirilen çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve başhekim Doç. Dr. Serdar Deniz olmak üzere tüm hastane çalışanlarına sınırsız destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ