Tatvan’da 65 yaş ve üstü aşılama çalışmaları devam ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde korona virüs aşılama çalışmaları kapsamında randevulu olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların aşıları yapılmaya devam ediyor.

Sağlık 18.02.2021 11:03:38 0
Tatvan’da 65 yaş ve üstü aşılama çalışmaları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2021 11:03

Bitlis’in Tatvan ilçesinde korona virüs aşılama çalışmaları kapsamında randevulu olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların aşıları yapılmaya devam ediyor.

İlçede devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tatvan İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Gülver Gülen, “65 yaş ve üstü vatandaşlar da randevu alarak aşılarını yaptırabilecek. Aşı randevusu MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi), Alo 182 ve E-Nabız sistemi üzerinden alınabiliyor. Sağlık çalışanlarına yönelik ikinci doz aşılama çalışması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar da randevu alarak aşılarını yaptırabilecek” dedi.

Korona virüsle mücadelede aşının önemine dikkat çeken Tatvan İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Gülver Gülen, “Bilindiği gibi 14 Ocak itibariyle tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak ilimizde de korona virüs aşı uygulamasına başlamıştık. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilk olarak sağlık çalışanlarımızı aşılamaya başladık, daha sonra Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim çerçevesinde aşamalı olarak risk gruplarına göre tüm vatandaşlarımıza uygulamaya başladık. Bitlis ili olarak 12 Şubat itibariyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılama hizmetine başlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız ister aile hekimliklerimizden, ister hastanelerimizden aşı hizmeti alabilmektedirler. Onlardan ricamız aşı hizmetimizin kesintisiz sürdürülebilmesi için gitmeden önce mutlaka Alo 182 hattını arayarak, MHRS web veya mobil üzerinden ya da E-Nabız üzerinden randevu alarak ilgili sağlık kuruluşlarına başvurmaları yeterli. Bu hastalıktan korunmanın en önemli yollarından biri aşılanma. Bizim uyguladığımız aşı Coronavac aşısı, bu aşı inaktif bir aşı, etkili ve güvenilebilir bir aşı. Şunu içtenlikle söyleyebiliriz ki vatandaşlarımızın aşı olma konusunda kafalarında soru işareti bulunmasın, bizler sağlık çalışanı olarak yaklaşık bir yıldır bu süreçte canla başla mücadele ediyoruz ve artık emeğimizin karşılığını almaya çok yaklaştığımız bir noktadayız. Vatandaşlarımız da sırası geldiğinde randevularını alarak sağlık kuruluşuna başvurup aşılarını muhakkak olsunlar. En büyük dileğimiz eski sağlıklı günlerimize kavuşmamız. Bitlis olarak çok güzel başarılar elde ettik. Tedbiri elden bırakmadan, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek bu sürece hep birlikte destek olmamız lazım” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ