Tatvan’da 281 kadın 8 ayda 1 tondan fazla kilo verdi

Bitlis’in Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü Bünyesinde Faaliyet Yürüten Sağlıklı Hayat Merkezi Sayesinde 281 Kadın 8 Ayda Bin 15 Kilo Verdi.

Sağlık 4.02.2020 15:45:44 0
Tatvan’da 281 kadın 8 ayda 1 tondan fazla kilo verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2020 15:45

Bitlis’in Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Sağlıklı Hayat Merkezi sayesinde 281 kadın 8 ayda bin 15 kilo verdi.

Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak hizmet veren spor salonuna gelen ve diyet programına katılan 281 kadının 8 ay içinde bin 15 kilogram verdiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gizem Şirin, Sağlıklı Hayat Merkezinde Tatvan halkına ücretsiz spor, diyetisyen ve psikolog danışmanlıkları hizmeti verdiklerini söyleyerek, “Spor salonumuzdan sadece kadınlar yararlanmaktadır. Buraya şu an 610 kadın kayıtlıdır. Bu kadınlar sabahları evlerinden servis araçlarımız ile alınarak buraya getiriliyor. Servis hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanan kadınlar buradaki spor salonumuzdan da ücretsiz olarak yararlanıyor. Spora gelen kadınlar, çocuklarını da yanlarında getirebiliyorlar. Kadınlar spor yaparken, çocuklar da buradaki kreşten faydalanıyor. Kreşe kayıtlı çocuk sayısı ise 37’dir. Çocuklar burada öğretmen eşliğinde aktivitelere katılıyor. Kadınlar sporlarını tamamladıklarında çocukları ile birlikte tekrar araçlarımızla evlerine gidiyorlar. Spora gelen kadınlarımız ayrıca ücretsiz bir şekilde diyetisyen arkadaşlarımızın gözetiminde diyet takiplerini yaptırabiliyorlar. Spor faaliyetlerimizden yaralanan vatandaşlarımızın ölçümlerini ele aldığımızda, burada spor ve diyete katılan kadınların 8 ay içerisinde toplamda binin üzerinde kilo verdiğini görüyoruz. Yani Tatvan’ı bir ton hafifletmiş olduk. İnsanlar kilo verdikçe, özgüvenleri artıyor ve mutlu oluyorlar" dedi.

Spor salonuna katılan kadınlardan Gülbeyaz Karakurt da, "Devlet bize çok güzel bir imkan sağlamış, çok memnunuz. Spora 120 kilo ile başladım ve 15 günde 6 kilo verdim. Spor var, imkan var, servislerimiz var, diyetisyenimiz var, hocalarımız var, her şey çok iyi, çok güzel, çok memnunuz. Servis araçlarıyla bizi evlerimizden alıyorlar. Buraya gelip sporumuzu yapıyoruz. Tekrar servis bizi evimize götürüyor. İsteriz ki herkes gelsin ve buradaki imkanlardan faydalansın. Hocalarımız çok iyi, buradakiler çok ilgili ve bizler de çok memnunuz" diye konuştu.

Spor ve diyet programından faydalanan kadınlardan Kamile Uygun ise 2,5 aydır spora geldiğini ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalardan sonra yaklaşık 8 - 9 kilo verdim. Egzersiz ağırlıklı çalışmalar var. Zumba, pilates ve kardiyo çalışıyoruz. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor, hocalarımızla çok iyi çalışıyoruz. Her şey çok güzel ve iyi gidiyor. Devamı gelir İnşallah" şeklinde konuştu.

Spor Eğitmeni Feride Tilla da; zumba, pilates, step aerobik, kardiyo çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, “Günlük çalışma sistemlerimiz var. Herkese özel ders şeklinde vermiyoruz, ama herkesin nasıl yararlanacağı şekilde ders vermekteyiz. Kadınlar sporlarını yaptıktan sonra diyetisyenlerimiz ve psikologlarımızdan da ücretsiz bir şekilde yararlanmaktadırlar. Buraya gelen üyelerimiz arasında 3 veya 4 haftada 20 - 22 kilo verenler oldu" dedi.

Tüm Tatvan halkına hizmet verdiklerini söyleyen Diyetisyen Abdullah İnceoğlu, "Buraya başvuran danışanlarımıza ilk önce vücut analizi, yağ ve kas analizi yapmaktayız. Bu analizi değerlendirerek daha sonra kişiler isterlerse ve gerekli görürse diyet danışmanlığı vermekteyiz. Diyet danışmanlığımızın ilk seansı 30 dakika sürmektedir ve tamamen ücretsizdir. Daha sonra ki kontrollerimizi 2 haftada bir almaktayız ve 2 haftada bir kişilerin kilo vermelerini takip etmekteyiz. Ayrıca, kilo almak isteyenlerin danışmanlığına da bakmaktayız. 2019 yılı içerisinde bin 500 danışana baktık. Programa dahil olanlar 1 tonun üzerinde kilo verdi, Tatvan’ı hafiflettik" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ