'Sırt ağrılarını sopayla dövülmüş, baş ağrısını başınızın içi oyuluyormuş gibi hissediyorsunuz'

Kocaeli'de yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, hayatında ilk kez böyle bir ağrı yaşadığını söyledi.

Sağlık 15.12.2020 13:26:18 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.12.2020 13:26

KOCAELİ (AA) - Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, yaklaşık bir ay önce baş ve sırt ağrısı şikayetiyle Kovid-19 testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan ve kendisini evinde izole eden Şaşkın'ın ilaç tedavisine başlandı.

Verilen tedaviyi harfiyen uygulayan Şaşkın, iyileştikten sonra yeniden görevinin başına döndü.

"Normal bir ağrı kesiciyle geçecek bir ağrı değildi"

Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, AA muhabirine, koronavirüsle mücadelede yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, bu süreçte sağlık personelinin cansiperane çalıştığını söyledi.

Yönetici olarak hasta, hasta yakını ve sağlık personeline moral vermek için her gün tüm hastaneyi gezdiklerini dile getiren Şaşkın, "Dikkat etmemize rağmen herhalde virüs zayıf noktayı buldu ve bende şiddetli baş ağrısı ve sırt ağrısı oluştu. Test yaptırdım ve sonucum pozitif çıktı. Hemen kendimizi evde izole ettik ve karantinaya aldık. Farklı bir süreçti. Çok ciddi baş ağrısı ve tarif edemeyeceğim şekilde sırt ağrısı vardı. Ağrı kesici içmeme rağmen 3 gün sırtımı hiçbir yere yaslayamadım, yatmak istemedim. Şükürler olsun akciğerlerde sorun yoktu ancak ağrılardan dolayı çok ızdırabım vardı." diye konuştu.

Şaşkın, hastalık nedeniyle farklı ve tarifi zor ağrılar çektiğini anlatarak, "Normal bir ağrı kesiciyle geçecek bir ağrı değildi. Bu işin psikolojisi de farklı. Pozitif olduğunuzu öğrendiğinizde 'Bundan sonrası nasıl seyredecek? Acaba akciğerlerime inecek mi? Oksijene ihtiyacım olacak mı?' şeklinde bir tedirginlik yaşıyorsunuz. Özellikle sırt ağrılarını sopayla dövülmüş gibi hissediyorsunuz. Baş ağrısında da başınızın için farklı bir şeyle oyuluyormuş gibi hissediyorsunuz. Hayatımda ilk kez böyle ağrı yaşadım. Aradan yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen bazı ağrılarım devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tedbirlere uymanın önemine işaret eden Şaşkın, verilen tedaviyi harfiyen uyguladığını aktararak, dinlenip vücut direncini artıracak şekilde beslendiğini kaydetti.

Şaşkın, daha sonra kendisini toparladığını, rahatsızlığının geçmesi üzerine de görevinin başına döndüğünü belirterek, "Bu süreç farklı bir süreç. Koronavirüsü ciddiye almayan insanların bir kısmı çok ağır şekilde hastalanıp hastaneye başvuruyor. Vatandaşlarımıza tavsiyem; bu işi ciddiye almak, özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymak lazım. Şu an en güzel koruyucu bunlar. Tedavi kısmı sağlık personelinin işi. Önemli olan hastalanmamak." şeklinde konuştu.

"İlacı kullandım ve şükürler olsun koronavirüs akciğerime inmedi"

Nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatan geniş yayılımlı başka bir hastalık olmadığını dile getiren Şaşkın, bu tecrübeyi yaşamamak için vatandaşlardan tedbirlere riayet etmelerini tavsiye etti.

Şaşkın, koronavirüsle mücadelede kullanılan ilaçlarla ilgili sosyal medyada bazı söylemlerin yer aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Her ilacın yan etkisi vardır. Faydasına baktığınız zaman, bu ilaca erken dönemde başlanırsa akciğere inmeden bu virüsün yok olduğu, virüsün çoğalmasının engellendiği ve tedavi edici etkisi olduğunu çalışmalar gösteriyor. Ben de bu ilacı kullandım. Yan etkisi olmuştur ama şükürler olsun koronavirüs akciğerime inmedi ve 7-10 gün sonra da negatif oldum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ