Sigara neden bağımlılık yapar?

Sigara içeriğinde bulunan zararlı ve zehirli maddeler nedeniyle vücutta hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılık meydana getirmektedir. Sigara bağımlılığından kurtulmak için https://orjinaldatcamacunu.com/ sitesini ziyaret edebilir birtak?

Sağlık 4.05.2019 11:52:18 0
Sigara neden bağımlılık yapar?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sigara içeriğinde bulunan zararlı ve zehirli maddeler nedeniyle vücutta hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılık meydana getirmektedir. Sigara bağımlılığından kurtulmak için sitesini ziyaret edebilir birtakım yöntemler ve tavsiyelerden yararlanabilirsiniz.

Sigara Bağımlılığı Nedir? Nasıl Olur?

Sigara bağımlığı hem fiziksel hem de psikolojik bir şekilde olmaktadır. Sigara bir tütün maddesidir ve içerisinde binlerce zehir bulunmaktadır. Özellikle nikotin bağımlılığı tetikleyen bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Nikotin vücuda alınmadığı zaman huzursuzluk, stres, mutsuzluk ve depresyon gibi durumlara neden olmaktadır. Fiziksel bağımlılık söz konusun olduğu kişide dudak tiryakiliği ve el alışkanlığı gibi durumlar oluşmaktadır. Psikolojik bağımlılıkta ise içilmediği zaman kendini kötü hissetme içildiğinde ise rahatlama gibi yalancı birtakım hissiyatlar meydana gelmektedir. Öncelikle bilinmesi gerekir ki sigaranın rahatlama sağladığı hissi doğru değildir. Bu sigara bağımlılığı nedeniyle ortaya çıkan bir duygudur.

Sigara bağımlılığı Nasıl Başlar?

İnsanların birçoğu yoğun olarak sigara tüketmektedir. Dünya üzerinde sigara içme yaşı her geçen gün azalış gösterirken, içen kişi sayısı ise artış göstermektedir. Sigara bağımlılığı genel olarak "bir kereden birşey olmaz" düşüncesi ile başlamaktadır. Bu tütün maddesini içmeye başlayan pek çok kişi nasıl olsa bırakabilirim düşüncesi ile başlamaktadır. Fakat içmeye başladıkça vücut sigaraya alışır ve daha fazla nikotin istemeye başlamaktadır. Bu durum ise bağımlılığa neden olmaktadır. Sigara bağımlılığı sigara içtikçe artan bir durum olmaktadır.

Sigara Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır?

Birçok kişi bağımlı olduğunu kabul etmese de sigara vücutta bağımlılık meydana getiren bir maddedir. İçerisinde bulunan zararlı maddeler sürekli sigara içme isteği meydana getirmektedir. Bağımlı olup olmadığınızı anlamanın yolu sigara içmediğiniz zaman vücudunuzda meydana gelen isteğin şiddetidir. Sigara içmediğinizde aşırı stresli, huzursuz, mutsuz, sinirli bir yapıya bürünüyorsanız ve içtikten sonra rahatladığınızı hissediyorsanız bu bağımlı olduğunu gösterebilir. Çünkü sigaranın sakinleştirici bir etkisi yoktur. Bu tamamen alışkanlığınızdan ötürü gelmektedir. Bağımlılık kişiden belli aralıklarla sigara içme isteği meydana getirmektedir. Yemekten sonra, sabah uyandığınızda, kahvenin yanında veya farklı zamanlarda vücudunuz sigara ihtiyacı hissedebilmektedir. Bu durum bağımlılığın ortaya çıkması ile oluşmaktadır. Eğer ki bağımlı değilseniz dilediğiniz zaman bırakabilir ve bu süreçte zorlanmazsınız. Sigara içme isteği meydana gelmez ve sigaradan kurtulabilirsiniz. Bağımlı iseniz bu biraz daha zordur.

Sigara Bağımlılığından Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Vücuda pek çok zararı olan sigara bağımlılığını aşmanın ve bundan kurtulmanın pek çok yöntemi bulunmaktadır. Eğer ki sigarayı bırakmakta zorlanıyorsanız sizler de gibi bu bitkisel karışımdan faydalanabilirsiniz. Sigara içme isteğini azaltan ve kısa bir süre içerisinde bağımlılıktan kurtulmanıza yardımcı olan bu doğal karışım aynı zamanda sigaranın vücutta meydana getirdiği yan etkilerin de giderilmesine destek olmaktadır. Eskisi gibi daha sağlıklı bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olmaktadır. Daha rahat nefes almak ve hayatın tadınız çıkarmak için sigarayı bırakın...


Anahtar Kelimeler: