Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: 'Yıpranma payı en kısa zamanda çıkacak'

Sağlık 12.05.2018 16:29:43 0
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2018 16:29
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 550 bin sağlık çalışanının yakından takip ettiği sağlıkta yıpranma payı ile ilgili konunun Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını belirterek, “Yıpranma payı en kısa zamanda çıkacak” dedi.
Malatya Sağlık-Sen Şubesi tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü nedeniyle ortak bir kutlama programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen geceye Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra sendika yetkilileri, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.
Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl’ün açılış konuşmasından sonra söz alan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının dünyanın en kutsal mesleğini yerine getirdiklerini ifade ederek, “Siz değerli ebelerimizin, hemşirelerimizin ve annelerimizin gününü kutluyorum ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanları olarak mesleğin kutsallığı gereğince her şartta ve her yerde görevlerinin başında olduklarını ifade eden Memiş, “İşte bu anlayışımızla birlikte Allah’a hamdolsun ki kimsenin olmadığı dönemlerde insanlara şifa dağıtan, 80 milyona dokunan, sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Bu ülkede sağlıkta dönüşümün başlamasıyla birlikte aslında milletin ne olduğunu, millete nasıl değer verildiğini gösteren bir meslek grubuyuz. 2002 yılında sağlıkta dönüşüm başladığında, ülke insanına değer vermek adına, arkadaşlar bu kutsal mesleği yaparken bunun bedelini ödeyen kardeşlerimizde var bunu unutmayız" şeklinde konuştu.
Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Memiş, bir an önce bu soruna çözüm bulunması gerektiğini dile getirerek, "Sağlık çalışanlarına el kaldıranlar cezasını bulsun diyor ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları buradan şiddetle kınıyoruz" dedi.
Sağlıkta yıpranma payı ile ilgili de son gelişmeleri aktaran Memiş, 2014 yılında konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini ve o dönem bürokratlara konuyla ilgili talimat verildiğini söyledi. 4 yıldır yıpranma payının gereğinin halen yerine getirilemediğini de ifade eden Memiş, "Her platformda ifade ediyoruz, bu sorunu çözmek zorundasınız diye. Ve bu konuda son adımlar atılıyor. Şu anda yıpranma payı konusu Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. İnşallah seçimlerden önce meclise getirmenin mücadelesini veriyoruz. Ve Allah’ın izniyle sizden aldığımız desteklerle de 550 bin sağlık çalışanımızın tamamına hak ettiği oranda yıpranma payını en kısa zamanda çıkartacağız” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ