Sağlık Müdürü Bentli, Malatyalıları uyardı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60 seviyesinin üstüne çıktığını ifade ederek, böyle giderse yoğun bakımda yatak bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Sağlık 8.12.2020 12:05:37 0
Sağlık Müdürü Bentli, Malatyalıları uyardı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2020 12:05

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60 seviyesinin üstüne çıktığını ifade ederek, böyle giderse yoğun bakımda yatak bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 80’inin 65 yaş üzeri olduğunu ifade eden Bentli, tüm Türkiye’de vaka sayılarının artması ile birlikte Malatya’da da bu oranın hızla yükseldiğine dikkat çekti. Bentli, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60’ın üzerine çıktığı Malatya’da bu hızla vaka artışları yaşanırsa ileri aşamada yatak bulunmakta da sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Malatya’ya yönelik açıklamalarını da anımsatan İl Müdürü Prof. Dr. Bentli, “Şu anda yoğun bakım doluluk oranlarımız maalesef yüzde 60’ın üzerinde ve giderek de artıyor. Çünkü vaka sayımız da her geçen gün artma eğiliminde. Şuanda son iki haftada yüzde 30-35’lik bir artış yaşandı. Eğer bu artışla seyrederse maalesef önümüzdeki günlerde yoğun bakım yatağı bulma konusunda sıkıntı yaşayabiliriz’’ ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde riskli guruplarda olan hastalar konusunda dikkat edilmesi gereken hususları ifade eden Bentli, “Yoğun bakımda yatan hasta sayımızın da yüzde 80’i, maalesef vefat eden hastalarımızın da yüzde 80’i 65 yaş üstü vatandaşlarımız. O yüzden de biz sürekli bunun altını çizmek istiyoruz. Her demecimizde dikkat çekmeye çalışıyoruz. Lütfen ev içinde özellikle de kapalı ortamlarda yayılımın daha çok olduğunu görüyoruz son günlerde. Ev içerisinde 65 yaş üstü birey varsa birlikte yaşamak zorundaysak lütfen onların odalarını ayıralım, farklı zamanlarda yemek yiyelim ve onlara yaklaştığımızda lütfen maskemizi takalım” dedi.

Yeni uygulanmaya başlanan tedbirlerin etkisinin 15 gün içerisinde görüleceğini de belirten Bentli, “İlk alınan kısıtlamalar sadece hafta sonu akşam sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Onun biraz yansıması oldu gibi, ama hafta sonu tam kısıtlamanın etkisinin bir 15-20 gün içerisinde olacağını düşünüyoruz. Çünkü çok odaklı bir enfeksiyon var şuanda, bu çok odaklı enfeksiyonu kırabilmek için de bir 15-20 gün kurallara ciddi bir şekilde riayet etmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ