Sağlık Müdürü açıkladı, son 4 ayda 2 doz aşısını olan kimse hastaneye yatmadı

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Son 4 ayda hastaneye başvuran 589 kişiden 460 hasta hiç aşı olmamış, 100 kişiye yakını ise 1 doz aşısını yaptırmış kişilerden oluşuyor. 2 doz Biontech aşısını yaptıran kişilerde

Sağlık 9.08.2021 14:49:56 0
Sağlık Müdürü açıkladı, son 4 ayda 2 doz aşısını olan kimse hastaneye yatmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.08.2021 14:49

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Son 4 ayda hastaneye başvuran 589 kişiden 460 hasta hiç aşı olmamış, 100 kişiye yakını ise 1 doz aşısını yaptırmış kişilerden oluşuyor. 2 doz Biontech aşısını yaptıran kişilerden ise hastanemizde yatan bir tek hastamız yok” dedi.

Erzurum Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bedir, yoğun bakımdaki hastaların ’aşı olun’ çağrısında bulunduklarını ifade ederek, “Hastanelerimize giden hasta yoğunluğu azaltmaktır. Aynı aileden hasta olanlar virüse yakalanıyor aşılı olan yakalanmıyor. Yoğun bakımda olan hastalar konuyu iyi anlamış olacaklar ki kesinlikle aşı olun, yoğun bakımlara gelmeyin. Aşı olanlar hastalığa yakalanma durumu olsa bile yoğun bakımlara veya hastanelere gitme şansları azalıyor. Bundan dolayıdır ki ölüm vakaları daha az seviyede seyrediyor" dedi.

“2 Doz Biontech aşısını yaptırıp hastanemizde yatan bir tek hastamız yok”

Bedir, hastanede son 4 ayda 2 doz aşı olan hiçbir hastanın yatmadığını belirterek, “Erzurum Şehir Hastanesinde Nisan 2021 ayı ile Ağustos 2021 ayı arasında hastalarda bir incelemede bulunduk. Bu hastaların yaşları ve aşı durumları nedir, başka hastalıkları nelerdir? İncelemelerde görüldü ki hasta sayımız 589 kişi, bu hastaların yüzde doksandan fazlası 460 civarında hasta hiç aşı olmamış, 100 kişiye yakını ise 1 doz aşısını yaptırmış kişilerden oluşuyor. 2 doz Biontech aşısını yaptırıp hastanemizde yatan bir tek hastamız yoktur. Bu çalışmamız 4 ayı kapsadı ve aşının önemini anlamış bulunuyoruz. Aktif olarak yoğun bakım ünitelerimizde de hastalık bulunmuyor. Aşı oldum bana bir şey olmaz dememeliyiz, yine tedbiri elden bırakmayacağız. Maske veya mesafemize yine dikkat etmeliyiz. Virüse yakalanma dururum olsa bile yoğun bakım veya hastanelere düşmeden gribal enfeksiyon olarak da geçirebilirler" şeklinde konuştu.

“İnsanları aşı olun konusunda ikna etmemeliyiz, onlar bize gelmeli”

Gürsel Bedir, hastaların aşı konusunda daha duyarlı olup, aşıya daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini aktararak, “Doğu illeri batıya nazaran aşılama konusunda aşırı bir yoğunluğa sahip değil, ekiplerimiz sahada ev ev gezerek aşılama çalışmaları yapıyor. Aslında bizler insanları aşı olun konusunda ikna etmemeliyiz, onlar bize gelmeli. Aşılama konusunda vatandaşlarımız hastanelerde kuyruk oluştursun biz bunu istiyoruz. Bizleri aşı olma konusunda zorlasınlar. Vaka sayılarının artması ile aşılamalarda yoğunluk oldu bu da sevindirici. Türkiye’de artan vaka sayıları elbette bizlere de yansıyor” açıklamalarında bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ