Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden “Hipertansiyon Durağı” adlı farkındalık etkinliği

Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen ve öğrencileri farkındalık amacıyla “Hipertansiyon Durağı” oluşturarak vatandaşlara hipertansiyona dikkat çeken bilgilend

Sağlık 17.05.2022 20:01:43 0
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden “Hipertansiyon Durağı” adlı farkındalık etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.05.2022 20:01

Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen ve öğrencileri farkındalık amacıyla “Hipertansiyon Durağı” oluşturarak vatandaşlara hipertansiyona dikkat çeken bilgilendirmede bulundular.

Özellikle ileri yaştaki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği durakta vatandaşlara hipertansiyon rahatsızlığında yaşanan risk faktörleri olan sigara, alkol, tuz kullanımı, yaş vb. sorular sorularak, önlenebilir bir hastalık olan hipertansiyondan korunmanın yolları ve özen gösterilmesi gereken konulara dikkat çekildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Demet Güneş, etkinlikle ilgili şöyle konuştu:

“Her 17 Mayıs’ta toplumun öncelikli sağlık problemlerinden biri olan hipertansiyona dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ‘İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı’ dersi sosyal etkinlik projesi dahilinde Dünya Hipertansiyon Günü etkinliği planlayarak toplumun farkındalığını arttırmayı amaçlıyoruz. Herkesin de bildiği gibi yüksek kan basıncı olarak bilinen hipertansiyon, ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Hipertansiyon önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olması nedeniyle sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının geliştirilmesi gerekmektedir. Tuz tüketimini azaltmak, sağlıklı beslenme, şişmanlığın önlenmesi, düzenli egzersiz yapılması, tütün ve alkol tüketiminden uzak durulması, stresten uzak bir yaşamın olması sağlıklı yaşam davranışları arasında yer almaktadır.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Dilber Yılmaz’da gerçekleştirdikleri faaliyet hakkında bilgilendirmede bulundu. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Herkesin de bildiği gibi hipertansiyon, diğer bir ismiyle yüksek tansiyon en sık görülen kronik hastalıklardan bir tanesidir. Hipertansiyon aynı zamanda küresel bir halk sağlığı sorunudur. Yüksek tansiyon kalp hastalarında, böbrek hastalarında, inmede, erken ölüm gibi birçok hastalıkla ilişkilidir. Bu nedenle Hipertansiyon bizim hayatımızda çok önemli bir yer edinmekte. Bunun için halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık için buradayız.”

Programda son olarak konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şiyar Yılmaz ise şunları ifade etti: “Bugün 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü. Bizlerde Erzincan’da böyle bir farkındalık oluşturmak için etkinliğimize gelen bireylerin tansiyonlarını, boy ve kilolarını ölçüp, beden kitle indekslerine bakıyoruz. Yapılan tetkikler sonucunda gelen bireylere ufak çapta bir bilgilendirme bulunup, broşürler vererek hastalarımızı uğurluyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ