Sağlık Bakanı Koca'dan 'grip aşısı' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, '(Grip aşıları) İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak.' dedi.

Sağlık 22.10.2019 11:56:36 0
Sağlık Bakanı Koca
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2019 11:56

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşılarına erişimle ilgili, "İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı, ancak anlıyoruz ki talep yoğunluğu sebebiyle aşılar azalmış. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak." dedi.

Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grip aşılarının her yıl yenisinin hazırlandığını, bir önceki yılın aşılarının kullanılmadığını belirterek, aşıların üretim ve dağıtım tarihlerinin bu nedenle yıldan yıla farklılık gösterebildiğini söyledi.

Bu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ve sağlık kuruluşlarına dağıtımının ekim ayı içinde başlayacağının daha önce açıklandığını anımsatan Koca, "Söylediğimiz gibi ilk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı ancak anlıyoruz ki talep yoğunluğu sebebiyle aşılar azalmış. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak. Bu yıl toplamda piyasaya verilecek aşı miktarı 1,2 milyon doz olacak." bilgisini verdi.

"Sağlık çalışanlarımız için ayrıca alım yapacağız"

Bu miktara, Bakanlık olarak sağlık çalışanları için alınacak miktarın dahil olmadığını vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarımız için ayrıca alım yapacağız. Gripten korunmak için vatandaşlarımıza mümkün olduğunca kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmalarını, hasta kişiler ile temas etmemelerini öneriyoruz. Dengeli beslenme, hareketli yaşam ve düzenli uyku sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, ellerin sık sık yıkanması ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gripten korunmak için etkili önlemlerdir.

Genellikle bir hafta içinde iyileşen grip, riskli gruplarda ise ağır klinik tablolara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütünün de tavsiyesi doğrultusunda, risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, 6 aylık-2 yaş arası bebeklerin, gebelerin, huzurevi, bakımevi gibi ortamlarda yaşayanların, astım, böbrek, şeker, kalp gibi kronik hastalığı olanların, çeşitli hastalıklar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin grip aşısı olmalarını öneriyoruz. Risk grubundaki kişiler için grip aşısı hekim reçetesiyle ücretsiz yapılıyor."

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ