Saç ekimi sonrası bakımına dikkat

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Engin Sönmez, saç ekimi yapıldıktan sonra bakımının da önemli olduğunu söyledi.

Sağlık 14.01.2019 09:35:15 0
Saç ekimi sonrası bakımına dikkat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2019 09:35

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Engin Sönmez, saç ekimi yapıldıktan sonra bakımının da önemli olduğunu söyledi.

Hairestetik Turkey Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Engin Sönmez, “Yurt dışından gelen misafirlerimizin saç ekim operasyon sonrası aynı şekilde bakım prensiplerine başarılı sonuçların devamı için gereklidir. Saç ekim sonrası aylık ve 3 ve 6.ay kontrolleri kendilerine ulaşarak süreç hakkında detaylı takibi yapılır. Yurt dışından misafirlerimiz ulaşım mesafesi olduğu için uzmanlalarımız tarafından aylık bilgi ve yapması gereken kurallar vs karşılıklı bilgi verilir be alınır“ diye konuştu.

Saç ekimi operasyonunun yaklaşık 1 ile 2 hafta öncesinden başlayan hazırlık sürecine benzer bir süreç, operasyon sonrasında da görülmekte olduğunu belirten Sönmez, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 6 ay boyunca devam eden bu iyileşme süreci içerisinde hastalar bazı hususlarda çok dikkatli olmalıdır. Bu sürecin gerekliliklerine uyan hastalarda operasyonun daha başarılı geçtiği ve iyileşme süresinin kısaldığı saptanmıştır. Saç ekimi operasyondan sonra saç ve saçlı derinin iyileşmesi için önemlidir. Sadece saç ekimi için değil sağlıklı olan saçlara da uygulanması önerilir. Saç bakımını evde kendi kendinize uygulayarak iyileşme sürecini kısaltabilirsiniz. - Operasyondan 3 gün sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saçlar size verilen özel losyon ve verilen özel şampuan ile yıkanmalıdır. Saçları yıkarken hafif masaj uygulayabilirsiniz ancak ekim alanına masaj yapmamalısınız. Saçlar ortalama 10 gün boyunca günde 1 defa yıkanmalıdır. Saçları yıkama esnasında çok hafif hareketlerle dikkatli yıkamalı, ekilen bölgeye zarar vermemelisiniz. - Saç kurutma makinesini 5 gün sonra soğuk üfleme olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 15 gün boyunca sprey, jöle...vs. kullanmayınız. 3 Ay saçınızı boyamayınız Ekilen saçlar 2-4 hafta sonra dökülme sürecine girebilir ancak dökülen bu saçlar 100.günden sonra daha sağlıklı ve gür olarak çıkmaya başlar. - Önerilen şampuan ile ense bölgesi normal yıkama hareketleri ile yıkanır. Ekim bölgesi yumuşak hareketlerle şampuanlanır. Tüm bu yıkama hareketleri tamamlandıktan sonra uzun süre durulanır. 10 gün sonunda yani kabuklar yok olduğunda saçlarınızı kendi şampuanınızla ve yine kendi ritminizle yıkayabilirsiniz. - Saçlarınızı doğal kuruttuktan sonra dikkatlice tarayınız. Saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyorsa 5 günden sonra soğuk hava üflemesiyle kullanabilirsiniz. - İlk 3 gün kirli bir ortamda çalışmanız gerekiyorsa, mutlaka başınıza şapka (kasketli, arkadan genişliği ayarlanabilir) takınız. Saç ekimi sonrası son derece dikkatli ve mümkünse başka birinden yardım alarak bu işi yaparsanız çok sağlıklı olur. İlk saç yıkaması önemlidir. Ekilen saçların yerinden oynamaması gerekir. Düzgün bir şekilde yapılmazsa birçok ekilen saç kökünü kaybedebilirsiniz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ