Profesör Şahin’den korona aşısı önerisi

Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı konusunda bakanlık onayından geçmiş aşılarda tereddüt edilmemesi gerektiğini vurgulayıp, yaptırılmasını tavs

Sağlık 3.01.2021 13:33:08 0
Profesör Şahin’den korona aşısı önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2021 13:33

Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı konusunda bakanlık onayından geçmiş aşılarda tereddüt edilmemesi gerektiğini vurgulayıp, yaptırılmasını tavsiye etti.

İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Covid-19 Sürecinde Diyabet ve Kronik Hastalığı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir” semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Çevrim içi seminerde konuşan Prof. Dr. Şahin, Covid-19 aşısıyla ilgili olarak, “Sağlık Bakanlığının onayından geçmiş bir aşıyı yapmakta kesinlikle tereddüt etmeyin, yaptırmanızı öneririm” dedi.

Dünyanın savaştığı Covid-19 virüsünün her kesim insanı özellikle kronik hastalıkları olan bireyleri etkilediğini belirten Şahin, dünyada şu ana kadar yaklaşık 70 milyon kişinin enfeksiyonu geçirdiği ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Prof. Dr. İbrahim Şahin, korona virüsünün akciğerlerdeki bazı proteinlere tutunduğunu, dolayısıyla virüsün özellikle akciğerde meydana getirdiği hasarlar sebebiyle diğer virüslerden ayrıldığını vurguladı. Covid- 19’un daha çok nefes yoluyla bulaştığını ifade eden Dr. Şahin, ağızdan çıkan tükürükle bulaşan virüslerin havada bir süre asılı kalabildiğinin altını çizdi. Şahin, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, kanser gibi rahatsızlıkları olan ve ileri yaş düzeyinde olan kişilerin Covid-19 virüsünden kaynaklanan enfeksiyonu ağır geçirme ihtimallerinin ve ölüm risklerinin arttığını vurguladı.

Diyabet ve kronik hastalığı olan kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Şahin, kronik hastaların bol su içerek beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı ve ilaçlarını eksiksiz şekilde kullanmaya özen göstermelerinin hayati önem taşıdığını belirtti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ